Cezayir ile Suudi Arabistan Arasında 5 Proje Anlaşması

Cezayir’e giden Suudi Arabistan Veliahtı Muhammed bin Selman,  iki ülke arasında çeşitli sektörlerde 5 endüstriyel proje anlaşması imzaladı.

PROJELER 2019’DA HİZMETE GİRECEK

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman’ın Cezayir ziyareti dolayısıyla düzenlenen “Suudi Arabistan-Cezayir İş Konseyi” kapsamında iki ülke arasında çeşitli sektörlerde 2019 yılından itibaren hizmete girmek üzere 5 endüstriyel proje anlaşması sağlandı.

Suudi şirketler tarafından üstlenilen söz konusu projelerin inorganik kimyasallar ve maden işleme, su arıtımında kullanılmak üzere klor ve soda üretimi, ilaç ve gıda endüstrileri ile sıhhi kağıt fabrikası alanlarında olduğu belirtildi.

İKİ ÜLKE TANITIM FUARI DÜZENLEYECEK

İki ülke ayrıca 2019’un ilk yarısında Suudi Arabistan’da Cezayir ürünlerinin tanıtıldığı bir fuar düzenlenmesi konusunda da anlaştı.

Veliaht olarak atanmasının ardından Cezayir’i ilk kez ziyaret eden Muhammed Bin Selman, başkentteki Houari Boumediene Havalimanı’nda Başbakan Ahmed Uyahya ve bazı kabine üyeleri tarafından karşılanmıştı.

Cezayir resmi radyosu Suudi Arabistan Veliaht Prensi Bin Selman’ın iki ülke arasında iş birliği, petrol piyasasındaki gelişmeler ve Arap dünyasını ilgilendiren bazı konuları görüşeceğini açıklamıştı.

Kaynak: AA