BAE Kadın İstihdamını Çoğaltacak

Salı günü görüşülen BAE Bakanlar Kurulunda, kadınların yargı, diplomasi ve işletme gibi alanlardaki temsiliyetini arttırmayı desteklemek için bir dizi teklife onay verdi. Önergeler çerçevesinde kadınların BAE toplumunda daha fazla yer alması bekleniyor.


Salı günü BAE Bakanlar Kurulu, kadınların yargı, diplomasi ve işletme gibi alanlarda temsiliyetini arttırmaya yönelik bir dizi yasa önergesini onayladı.

Genel Kadın Birliği’nde düzenlenen özel bir oturumda onaylanan yasa teklifler, hukuk politika ve hizmet sektörünü kapsıyor.

Bu proje kadınların federal mahkemelerde, diplomatik ilişkilerde ve aile içi şiddet ile mücadele konusunda proje oluşturabilmesi için ilgili alanlarda istihdamını arttırmayı amaçlanıyor.

Kabine buna ek olarak, iş dünyasında kadınlara yönelik bir dizi teşvik verilmesinin yanısıra, lisans ve istihdam vizeleri etrafında da teşvik sağlayan, Emirlik kadınları için girişimciliğe ilişkin ulusal bir politika da dahil olmak üzere bir dizi girişimde bulunmaya karar verdi.

KADINLARIN İŞ GÜCÜ PiYASASINA KATILIMI ARTTIRILACAK

BAE Bakanlar Konseyi, Cinsiyet Dengesi açısından işgücü piyasasına kadınların katılımını arttırmak için tasarlanan politikaları geliştirmek için tasarlanan politikaları geliştirmesi için Yüksek Konseydeki hükümet organlarıyla birlikte çalışma zorunluluğu da getirdi.

Ülke ayrıca küresel olarak bir cinsiyet dengesinin geliştirilmesi yönündeki eğilime uyum sağlamak için İttifak kadınlarının ileri bilimlere katılımını teşvik etmek ve kadınlar için doğum öncesi ve doğum sonrası, hemşirelik bakımı ve danışmanlık ve akıl sağlığı hizmetleri sunmak için bir politika da yürütüyor

Alınan diğer kararlar arasında Birleşmiş Milletler’deki cinsiyet eşitliği elçilerinin çalışmalara dahil edilmesi, kadınların uluslararası barışı koruma görevlerine katılımı ve BAE kadınlarının başarılarını vurgulamak için bir medya merkezinin kurulması da yer alıyor.

Dubai Emiri Şeyh Muhammed bin Raşid Al Mektum, “Bugün, Emirliğin kadınlarının güçlenmesi ve liderliğini destekleyen çok yönlü yeni politikalar ve yasalar oluşturduk” dedi.

Kaynak: Gulf Business