Papa Francis Şubat Ayında BAE’yi Ziyaret Edecek

Vatikan, Papa’nın Abu Dabi Veliahttı Şeyh Muhammed bin Zayed El Nahyan’dan bir daveti kabul ettiğini söyledi. Francis daha önce Türkiye’yi, Ürdün’ü, Mısır’ı, Bangladeş’i ve Azerbaycan’ı ve Filistin topraklarını ziyaret etti.

Papa Francis, Şubat ayında BAE’de Abu Dabi’yi ziyaret edecek.

Vatikan, Perşembe günü yaptığı açıklamada, bunun ağırlıklı olarak dinler arası barış çağrısı yapmak için Müslüman bir ülkeye yaptığı yedinci gezisi olacağını belirtti. Ziyaret 3-5 Şubat tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Vatikan, papanın Abu Dabi Veliahttı Şeyh Muhammed bin Zayed El Nahyan ve orada yaşayan bir Katolik topluluğundan gelen daveti kabul ettiğini söyledi. Yapılan açıklamada İnançlı bir toplantıya katılacak ifadesi de kullanıldı.

Veliaht da,  Resmi Twitter sayfasından yaptığı açıklamada Papanın ziyaretinden duyulan memnuniyeti dile getirerek  “BAE, yaklaşan ziyaretinden dolayı Kutsal Papa’yı memnuniyetle karşıladı.  O Barışın, hoşgörünün ve kardeşliğin tanıtımının sembolüdür. Halklar arasında barış içinde bir arada bulunma konusunda diyalog arayacağımız tarihi bir ziyareti dört gözle bekliyoruz”

Papa Francis, 2013’teki seçimlerden sonraki aylarda diğer dinlerde ibadet edenlerle görüşmekte oldukça hızlıydı. Orta Doğu’ya yaptığı bir ziyarette dini nefreti kınadığını belirterek Buenos Aires’ten iki eski arkadaşını – bir Haham ve bir Müslüman profesör – davet etti.

Dinler Arası Diyalogu Aramak İçin Yedi Ülkeyi Ziyaret Etti

Francis daha önce Türkiye’yi, Ürdün’ü, Mısır’ı, Bangladeş’i, Filistin toprakları ve Azerbaycan’ı ziyaret etti. Bu yolculukları dinler arası diyaloğu aramak ve Tanrı adına şiddet kavramını kınamak için kullandı.

Vatikan sözcüsü Greg Burke “Papa’nın Birleşik Arap Emirlikleri’ne gitme nedeni ve “Ziyaretinin teması ‘Beni Barışın Kanalı Yap’, İyi niyet, barış için herkesin nasıl çalışabileceği bu gezide önemli bir konu olacak” dedi.

Burke, Temanın, Papanın seçilmesi esnasındaki törende isim olarak seçtiği Aziz Françis’in Barış duasındaki kelimelerden alındığını kaydetti.

“Bu ziyaret, Mısır’da olduğu gibi (2017’de), Kutsal Papa’nın dinler arası diyaloğa verdiği temel önemi göstermektedir. Arap dünyasını ziyaret eden Papa Francis, karşılaşma kültürünün mükemmel bir örneğidir.

BAE, Umman ve Yemen’i içeren Kuzey Arabistan’lı Piskopos Paul Hinder de “Bu ziyareti mümkün kılan BAE hükümetine şükranlarımı sunuyorum. Hristiyan toplumu ve Saygı duyulan Katolik inancımız için özel bir yeri olan grubun talimatlarına saygı duyuyor ve işbirliği yapıyoruz. Ekip bu ziyaretin sorunsuz ve plana göre ilerlemesini sağlamak için hükümetle yakın bir şekilde çalışacaktır. BAE hükümetinin cömertliği de, 5 Şubat’ta Abu Dabi’de halka açık bir mekânda olacak olan bir kitlesel kutlamayı mümkün kılacak şekilde genişletildi.” Dedi.

Papa’nın BAE’ye yaptığı gezi, Mart ayında Fas’a yapılacak bir ziyaret öncesinde gerçekleşecek.