BAE Resmi Yardım Kuruluşu Yemen’in Kıyısında

BAE Resmi Yardım Kuruluşu Yemen’in Kızıldeniz Kıyısındaki bölgelerde yaklaşık 71 bin kişinin gıda ve sağlık gibi temel ihtiyaçlarını karşıladı.


BAE’nin resmi yardım kuruşu(ERC), son 10 gün içinde Yemen’nin Kızıldeniz kıyısının özgürleşmiş bölgelerine 350 tondan fazla gıda yardımı ve temel malzeme dağıttı.

Yardım, ERM’nin Yemenli aileleri destekleme ve mevcut zorlu insani koşullarda bulunan vatandaşlara yardımcı olma çabalarının bir parçasıdır.

"ط§ظ„ظ‡ظ„ط§ظ„ ط§ظ„ط£ط­ظ…ط± ط§ظ„ط¥ظ…ط§ط±ط§طھظٹ" ظٹظˆظپط± ط§ظ„ظ…ظٹط§ظ‡ ط§ظ„ظ†ط¸ظٹظپط© ظ„ظ€21 ط£ظ„ظپ ظٹظ…ظ†ظٹ 3

Çoğunlukla çocuklar, kadınlar ve yaşlılardan oluşan 71 binin üzerindeki Yemenli vatandaş, güvenlik, gıda, temel ihtiyaçlar gibi çeşitli yardımlardan faydalanma fırsatı buldu.

Temel insani ihtiyaçlardan yoksun Kızıldenizin 15 kıyısına dağıtılan yardım, Husi milislerin başlattığı savaştan etkilenen birçok mağduru desteklemeyi amaçlıyor.

"ط§ظ„ظ‡ظ„ط§ظ„" ظٹظپطھطھط­ 15 ظ…ط¯ط±ط³ط© ط¹ظ„ظ‰ ط§ظ…طھط¯ط§ط¯ ط§ظ„ط³ط§ط­ظ„ ط§ظ„ط؛ط±ط¨ظٹ ظ„ظ„ظٹظ…ظ† ط¨ط¹ط¯ طھط£ظ‡ظٹظ„ظ‡ط§ ظˆطھط£ط«ظٹط«ظ‡ط§. 2

Bu bağlamda ERC, Yemenli ailelerin uzak bölgelerdeki sağlık durumunu değerlendirmek için Eylül ayından bu yana El-Hudeyde bölgesinde, 4 bin 700’den fazla insanın yararlandığı mobil kliniklerde tedavi sürecine devam ediyor.

Kaynak: Emirlik Resmi Haber Ajansı