Suudi Arabistan 39. KİK Zirvesi’ne Hazır

Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da yapılacak olan 39. KİK Zirvesi için hazırlıklar tamamlandı. Riyad sokakları, 6 ülkenin bayrakları ile süslendi.

Riyad’da Pazar günü düzenlenecek 39. Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) Zirvesi’nde, KİK liderlerinin siyasi, savunma ve ekonomik alanda Körfez entegrasyonu ve işbirliğini ele alacağı ifade edildi.

KİK liderlerinin ayrıca, üye ülkeler arasındaki askeri işbirliği, Irak, Yemen, Suriye ve Filistin gibi Arap ülkelerindeki gelişmelerle ilgili dosyaların yanı sıra bazı bölgesel ve uluslararası konuları ele alması bekleniyor.

GENÇLERE YÖNELİK ÖZEL HAZIRLIK

Gözlemciler, Riyad zirvesinde gençlik meselelerine, gençlerin ilgisini çekecek faydalı program ve projelerin yanı sıra gençlerin çeşitli yerel ve uluslararası etkinliklere katılması gibi konulara büyük önem verileceği görüşünde.

KİK liderlerinin geleceğe bakış ve tüm zorlukları aşma çerçevesinde düzenlenecek zirvede, tüm siyasi, güvenlik, iktisadi ve toplumsal yönleriyle ortak Körfez eylemi sürecini güçlendirmeye odaklanarak, ortak Körfez pazarı, gümrük birliği, finansal birlik, elektrik bağlantı birliği, Maskat’tan Kuveyt’e KİK ülkeleri başkentlerini birbirine bağlayacak demiryolları projesi gibi önemli konular görüşülecek.

İSTİKRAR VE REFAH AMAÇLANIYOR

38.’si geçtiğimiz yıl 5 Aralık’ta Kuveyt’te düzenlenen zirve, bölgesel ve uluslararası düzeyde güvenlik, istikrar ve refahı amaçlıyor. Eşsiz tarihi, sosyal ve kültürel birliği yansıtan KİK ülkeleri, dini ve kültürel bağlar ile 39 yıldır bu ortak eylemi sürdürüyor.

Öte yandan hazırlıklarını tamamlayan Riyad sokakları, 6 ülkenin bayrakları ve zirveye katılmak için gelen liderleri karşılayan hoş geldiniz ibareleri ile süslendi.

Kaynak: Şarkul Avsat