BAE İnsan Hakları Konusunda Dünyaya Bir Örnek

BAE’nin Kazakistan Büyükelçisi Ammar Al Bariki, Astana’daki hukuk öğrencilerine yaptığı konuşmada özellikle çocuk ve kadın hakları ile ilgili BAE’nin kazanımları konusundaki tutumundan bahsetti.


BAE’nin Kazakistan Büyükelçisi Ammar Al Bariki, İnsan Hakları Günü ve İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin 70. yıldönümü vesilesiyle Astana’daki Ulusal Hukuk Üniversitesi öğrencilerine yaptığı bir konuşma sırasında BAE’nin insan hakları kazanımları konusundaki kazanımlarından da bahsetti.

Konferans sırasında Al Bariki, gençlere, BAE’nin Kurucu Lider Şeyh Zayid bin Sultan El Nehyan’ın vizyonuna ve mirasına dayanan hoşgörü, işbirliği ve açıklığa dayanan insan hakları yaklaşımından bahsetti.

Ayrıca hoşgörü ve aşırılık ve nefrete karşı mücadele ile ilgili konuları vurguladı.

Öğrenciler, BAE’nin gençleri destekleme konusundaki istekliliğinin yanı sıra ülkenin kalkınmasında Emirlikli kadınların rolüne olan hayranlıklarını dile getirdiler.

Kaynak: Emirlik Resmi Haber Ajansı