Dubai Hakimi ve Abu Dabi Veliahtı ‘Şehitler Günü’ Töreninde

30.11.2018

Dubai Hakimi Muhammed bin Raşid Al Mektum ve Abu Dabi Veliahtı Muhammed bin Zayid Al Nehyan,

Dubai Hakimi Muhammed bin Raşid Al Mektum ve Abu Dabi Veliahtı Muhammed bin Zayid Al Nehyan, Karama Vahası’nda “Şehitler Günü” törenine katıldı.

Törende vatan uğruna canını veren şehitlerin ailelerini onurlandırmak ve fedakârlıklarını takdir etmek için madalya verildi.

Açılış konuşmasını yapan Emirliğin Meclis Başkanı Muhammed Al-Murr, “Gururumuz olan şehitlerimiz, ülkemizin tarihinde parlayan bir yıldız olarak kalacaktır. Bu ulusal vesileyle sadece feda edilen askerleri hatırladığımız bir gün değil, aynı zamanda güvenliğimiz için düşmanlarla yüz yüze gelip bizi koruyan şehitlerimizi andığımız bir gün. Şehit aileleriyle dayanışma içerisinde olan BAE halkına şükranlarımı sunuyorum” dedi.

MUHAMMED BİN RAŞİD VE MUHAMMED BİN ZAYİD ‘ŞEHİTLER GÜNÜ’ TÖRENİNDE

Güvenlik ve istikrarın korunması konusunda konuşan Al Murr, “Onlar, memleketin koruyucularıdır. Allah yolunda öldürülenleri ölü demeyiniz” ifadelerini kullandı. Muhammed Al-Murr konuşmanın sonunda şunları söyledi: “Cesur şehitlerimizin kahramanlıklarıyla gurur duyuyoruz yerde ve gökte güvenliğimizi sağlamak için canını feda eden yiğitlerimiz kalbimizde yaşıyor” diye söyledi.

Kaynak: Emirlik Resmi Haber Ajansı