Şeyh Fatıma: Şehitlere ve Onların Ailelerine Minnettarız

30.11.2018

BAE Genel Kadın Birliği Başkanı ve Aile Gelişim Vakfı Yüksek Başkanı Şeyha Fatima Bint Mübarek, şehitleri anıp “Onların annelerine, çocuklarına ve sevdiklerine minnettarız” dedi.

Şehit Günü vesilesiyle yaptığı konuşmada vatandaşları ve ulusu savunmanın önemine değindi. “Şehitler tarafından yapılan fedakârlıklar, insanın hayatında en büyük fedakarlıklardan biridir. Allah’ı memnun edip vatanı savunuyorlar” dedi.

“YAPILAN FEDAKARLIKLARI HATIRLAMA GÜNÜ”

Konuşmasında şehit ailelerine olan minnettarlığını belirten Fatima bint Mübarek, “Bu, devlet liderlerinin anavatan halkının yaptığı fedakarlıkları vurgulamak için ilan ettiği bir gündür. Şeref meydanlarında Halid’in günüdür. Her fırsatta şehit anneleri çocukları ve ailelerinin bakımına dikkat ediyoruz. Kendinden vermek sadakatin en yüksek mertebesidir ve paha biçilemez bir değeri vardır.

Çünkü ordu ve sivillere ait şehitler, göğsümüzdeki gururla anavatan ölümsüzlüğünün anısına kazınacak. BAE annelerinin evlatları kazanımlarını ve sınırlarını savunmak için en değerli şeyi verdi, böylece Allah razı oldu. Allah şehitlerimize merhamet etsin ve onlara saygı, takdir ve sürekli bakım hakkı olan annelerine, çocuklarına ve sevdiklerine minnettarız” dedi.

Şeyha Fatıma bint Mübarek, memleketin kadınlarına, şehitlik içinde yer alan soylu değerleri bir örnek olarak görmeleri gerektiğini söyledi.
Kaynak: El Beyan