30.10.2018
Küresel İslami Ekonomi Raporuna göre, Müslümanların 2017’de gıda, içecek ve yaşam tarzı sektörlerinde 2.1 trilyon dolar harcadığını tahmin ediyor. Bu rakamın içinde BAE önemli bir yer tutuyor.
Küresel İslami Ekonomi Raporuna göre, Müslümanların 2017’de gıda, içecek ve yaşam tarzı sektörlerinde 2.1 trilyon dolar harcadığını tahmin ediyor. Bu rakamın içinde BAE önemli bir yer tutuyor.
Yapılan istatistiki araştırmaya göre, BAE’nin küresel İslam ekonomisindeki önemi, Müslüman harcamasının 2023 yılına kadar 3 trilyon Dolara ulaşmasıyla büyüyor.
Rapor, Malezya’nın küresel İslami Ekonomi Göstergesi’ni finanse etmesine rağmen, BAE’nin helal gıda, helal seyahat, mütevazı moda, helal medya ve rekreasyon ve Helal ilaç ve kozmetik ürünleri arasında ilk sırada yer aldığını gösterdi
Rapor, Dubai İslami Ekonomi Geliştirme Merkezi (DIEDC) tarafından görevlendirildi ve Thomson Reuters tarafından Dinar Standard ve Dubai Uluslararası Finans Merkezi (DIFC) ile işbirliği içinde hazırlandı.
Ekonomi Bakanı ve DIEDC Başkanı Sultan bin Said Al Mansuri, “BAE, bu yıl Küresel DIEDC CEO’su Abdullah Muhammed Al Awar ise şu görüşlerini dile getirdi: “Bu yıl, yalnızca şeriat uyumlu finansmana ve sıkı çevresel sürdürülebilirliğe, sağlık ve güvenlik standartlarına uymayan, aynı zamanda helal sertifikalı malzemeler kullanılarak üretilen ürünler için bir talep artışına şahit olduk.”
MÜSLÜMANLAR GIDA, İÇECEK SEKTÖRLERİNDE 2,1 TRİLYON DOLAR
Küresel İslam Ekonomisi Raporu 2018 / 19’un durumu, Müslümanların 2017’de gıda, içecek ve yaşam tarzı sektörlerinde 2,1 trilyon Dolar harcadığını ve 2023 yılına kadar 3 trilyon dolara ulaşmasını öngördüğünü tahmin ediyor.
Yiyecek ve içecek kategorisine göre, Müslümanların harcamaları 1,3 trilyon Dolar olurken, bunu 270 milyar Dolar’a, medya ve rekreasyon 209 milyar Dolar’a, 177 milyar dolara, 87 milyar Dolar’a mal olan ilaçlara ve 61 milyar Dolar’a koyabiliyor.
Helal gıda sektöründe daha fazla şirketin, İslami ekonominin diğer sektörlerinden daha etkin olduğunu ve üretimin düzenleyici denetiminin sürekli olarak iyileştirildiğini ekledi.
Arabian Business