Suudi Arabistan’da İnşaat Maliyetleri Bir Yıldır Artışta

30.11.2018

Suudi Arabistan’ın çeşitli sektörlerde kamulaştırmayı yürütmek için yürüttüğü prosedürler ve göçmenlere uygulanan vergiler, ülkedeki emek maliyetlerini arttırmaya katkıda bulundu.

Kanadalı gayrimenkul uzmanı Colliers International tarafından yayınlanan bir rapora göre, Suudi Arabistan’daki inşaat maliyetleri, üçüncü çeyrekte, işgücü ve işgücüyle bağlantılı temel sektör sorunlarının etkisiyle, geçen yılın aynı dönemine göre% 1,9 arttı.

Colliers ’in raporunda Suudi Arabistan’ın çeşitli sektörlerde kamulaştırmayı yürütmek için yürüttüğü prosedürler ve göçmenlere uygulanan vergiler, ülkedeki emek maliyetlerini arttırmaya katkıda bulundu.

Kanadalı şirket ayrıca, son bir yılda proje fiyatlandırmasının artışının arkasında iş için “çok agresif” şekilde yürütülen rekabetin olduğuna dikkat çekti.

Kanadalı gayrimenkul uzmanı,  emlak firmalarının sipariş defterlerini dolduruncaya kadar yakın gelecekte yüklenicilerin (müteahhit) kâr paylarında büyümeyi beklemediğini söyledi.

Yüklenicilerin teklifleri içerisine dâhil edecekleri kâr payı artışları üzerinde gerçek bir etki yaratabilmek için daha fazla projeye başlamaları gerekiyor.

Raporda, bu 12 aylık dönemde ihale fiyatlandırması üzerinde küçük bir etki yaratacağı düşünülen bir rekabet yaşandığı da belirtiliyor.

Raporu hazırlayan uzman, ihale fiyatı enflasyonunun inşaat maliyetleri için ortalama olarak gelecek 12 ayda% 1.8 olacağını açıkladı.

Kaynak: Trade Arabia