Abu Dabi’de 25 milyon Dirhemlik Yelken Yarışı

29.10.2018

BAE’nin en büyük deniz sporları etkinliği olarak kabul edilen yarışta büyük rekabet içerisine giren sporcuların arasından birinci gelene 1.5 milyon Dirhem ve 1 milyon değerinde bir araba verildi.

BAE’nin en büyük deniz sporları etkinliği olarak kabul edilen yarışa, Emirliğin farklı yerlerinden 116 yolcu ve 3 bin denizci katıldı.

Yarışmaya iştirak eden Şeyh Hamdan bin Zayid, kazananlara ödüllerini takdim ederken, ulusal mirasın en güçlü örneği olan bu etkinlikle gurur duyduğunu söyledi.

YELKEN YARIŞI: BAE HALKININ KÜLTÜREL MİRASI

Birleşik Arap Emirlikleri’nin kurucusu ve İlk Devlet Başkanı Şeyh Zayid bin Sultan Al Nehyan’ın Arap Körfezinde geçim arayışı içinde olduğu sırada denizciliğe yöneldiğini belirten Şeyh Hamdan bin Zayid, BAE halkının bu kültürel mirasını onurla koruduğunu belirtti. Yarışın ilk versiyonunun elde ettiği büyük başarıdan sonra bu etkinliğe yatırım yaparak daha iyi bir duruma getiren General Zayid, Emirliğe bir deniz mirası bıraktı.

Organizasyon komitesinin ve sponsorların rolüne dikkat çeken Şeyh Hamdan bin Zayid, bu yarışta kaybedenin olmadığını herkesin bir kazanan olduğunu söyledi.

Dalma arasında düzenlenen yarış 11 saat sürdü; Yarışçılar 7 farklı adadan geçerek dalgalarla boğuştu.

ÖDÜL, 1.5 MİLYON DİRHEM VE 1 MİLYON DEĞERİNDE BİR ARABA

Yarışmada birinci gelene 1.5 milyon Dirhem ve 1 milyon değerinde bir araba verildi. 2. gelen 1 milyon Dirhem para ödülü ve 100 bin Dirhem değerinde bir araba kazandı. 3. gelen ise, 900 bin Dirhem para ödülü ve bir araba kazandı.

Söz konusu delta yarışı, hem tarihte hem de BAE’de düzenlenen yarışların en pahalısı oldu. Dereceye giren ilk 5 kişiye ödül verildi. Yarışmanın 2018 yılı maliyeti 25 milyon dirhem oldu.

WAM