BAE, ilham sahiplerinin dostudur

27.10.2018

Dubai Hâkimi ve BAE Bakanlar Kurulu Başkanı, Şeyh Muhammed bin Raşid el-Mektum, engelli vatandaşlar için önemli bir adım attı. “Engelli insanlar” tabirini “İlham Sahipleri” tabiriyle resmi olarak değiştirdi.

Engelli vatandaşları toplum dışına iten bu tabirin devre dışı kaldığını belirten Şeyh Muhammed bin Raşid,”Bugün böyle bir değişiklik yapıyorsak bunun tek sebebi bu grupların muazzam çaba ve başarısından kaynaklanıyor” dedi.

BAE’DEN  EĞİTİMDE BİR İLK

BAE, eğitime önem veren vizyonu doğrultusunda engelli vatandaşlara başarılı olmaları için gerekli tüm bileşenleri sağlayarak dünyada bir ilk olma yolunda hızla ilerliyor.

“İLHAM SAHİPLERİNİN SOSYAL ENTEGRASYONU”

BAE, stratejik hedeflere dayanan girişimlerle söz konusu bireylerin kapasitelerini geliştirerek sosyal entegrasyonlarını aktif hale getiriyor.

Bireylerin toplumun içinde yükselmesi için, Dubai ve Abu Dabi gibi şehirler başta olmak üzere tüm ülkedeki yollar ve taşıma araçları engelli vatandaşları ön planda tutacak şekilde tasarlanıyor.

2020 yılına kadar, engelli vatandaşlar için sağlık, eğitim, rehabilitasyon hizmetleri, istihdam olanakları ve kamu hizmetleri gibi birçok yeni girişimin başarıyla tamamlanması hedefleniyor.

El Beyan