BAE-Uganda Ticaret Forumu Düzenlendi

Kampala’da BAE-Uganda Ticaret ve Yatırım Forumu düzenlendi. Forumda her iki ülkede de mevcut yatırım fırsatlarının gözden geçirildi.

Forum, Uganda Yatırım Kurumu, Özel Sektör Vakfı Uganda ve Uganda Ulusal Ticaret ve Sanayi Odası ile işbirliği içinde oda tarafından organize edildi.

İKİLİ GÖRÜŞMELERDE YATIRIM FIRSATLARI ELE ALINDI

Sharjah’ın Odasının Başkanı Abdullah Sultan Al Owais başkanlığındaki ticaret heyeti, Uganda iş dünyasıyla ilişki ağını güçlendirdi ve ticaret heyeti üyeleri ile Uganda muadilleri arasında ikili görüşmeler yapıldı.

Etkinlik, diğerlerinin yanı sıra demir, çelik, gıda, güç çözümleri ve elektronik cihazlar gibi çeşitli imalat ve sanayi sektörlerinde faaliyet gösteren 30 Emirlik şirketinin katılımını da içeriyordu. Forum, Uganda’da ticari ilişkilerin geliştirilmesi ve her iki ülkede de mevcut yatırım fırsatlarının gözden geçirilmesi amacıyla düzenlendi.

UGANDA BAŞBAKANI FORUMUN VERİMLİ GEÇTİĞİNİ BELİRTTİ

Forumda konuşan Uganda Başbakanı Dr. Ruhakana Rugunda, ülkesinin BAE ile olan güçlü ilişkilerinden gurur duyduğunu ve bu ilişkileri her alanda geliştirmeye istekli olduğunu söyledi. Ticaret misyonunun ekonomik kalkınmaya katkıda bulunacağını, her iki ülke arasındaki özel sektör yatırım miktarını artıracağını ve karşılıklı ticaret takası oranlarını yükselteceğini umuyordu.

Rugunda, özellikle son dört yıl içinde, ticaret misyonları düzenleyerek ülkesiyle ekonomik, ticari ve yatırım ilişkilerini güçlendirmek için Sharjah’ın Odasının çalışmalarına övgüde bulundu. Uganda, Emirlik yatırımcılarını ve iş adamlarını memnuniyetle karşıladığını ve ülkesinin her iki tarafın çıkarlarına hizmet edecek destek, teşvik ve olanaklar sağlamaya istekli olduğunu belirtti.

BİRÇOK İŞ ADAMI VE ÖNEMLİ İSİM KATILDI

Buna karşılık Al Owais, kamunun Uganda ile BAE arasında ve özellikle Uganda ile özellikle Sharjah Emirliği arasındaki bağları artırmaya ve yeni ve umut vaat eden ticaret takası oranlarını artırmaya katkıda bulunmaya istekli olduğunu söyledi.

Al Owais, Sharjah’ın ekonomisinin çeşitliliği, modern altyapısı ve diğer çekici özellikler arasındaki esnek mevzuatı gibi rekabet avantajlarından bazılarını vurguladı. O, Uganda iş dünyasını Sharjah’a yatırım yapmaya ve Sharjah Odası’nın yabancı yatırımcılara sunduğu destek ve tesislerden faydalanmaya çağırdı.

Etkinliğe Kampala’daki BAE Elçiliği’nde bulunan Abdulrahim Obeid Al-Falahi, Charge d’Affaires katıldı; Matia Kasaija, Uganda Maliye, Planlama ve Ekonomik Kalkınma Bakanı; Uganda hükümetinden üst düzey yetkililere ek olarak, Uganda iş dünyasından temsilcilerin yanı sıra Şarja Odası yönetim kurulu üyeleri ve işadamları da katıldı.

Kaynak: Emirlik haber ajansı