Baloot Şampiyonası’nda 2 bin 500 kişi yarıştı

28.10.2018

Genel spor otoritesi tarafından desteklenen Baloot yarışmasında birinci olan yarışmacıya 1 milyon Suudi Arabistan Riyali verildi.

YARIŞMACILAR 140 BİN KİŞİLİK KATILIMCILARIN ARASINDAN SEÇİLDİ

Suudi vatandaşlarının büyük ilgi gösterdiği ulusal Baloot yarışması oldukça heyecanlı geçti. 12 günlük turnuva, 140 bin kişi arasında kura ile seçilen 2480 kişi arasındaki amansız mücadele ile geçti.

Hakem komitesindeki müfettişlerden Abdulkarim El-Şiha, Arap Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada “tüm oyuncuların bir sistem altında oynayarak, bölgeden bölgeye ve hatta hane halkından biraz farklı olduğu için bir organizasyon zaferi gerçekleştiğini” söyledi.

Turnuvanın heyecana kısa gelmediğini ve katılımcıların hiçbir puan alamadan kaybettikleri zaman sonuçların tek taraflı olduğunu söyledi. Sıfır puan alanların çoğunun kurada ailelerinden bir büyükle karşılaşanların olduğu belirtildi. Yarışmacının aile büyüğüne olan saygıdan dolayı ya yenildiğini ya da yarışmadan çekildiği alınan bilgiler arasında.

KAZANAN EKİBE 1 MİLYON RİYAL

El-Şiha, “Bir yarışmacı amcasına karşı oynaması ilginç olurdu. Ama toplumumuzun genel kültür ve ahlak anlayışı buna izin vermedi.

Yarışmayı kazanan ekip 1 Milyon Suudi Arabistan Riyali (260 bin Amerikan Doları) ikinciye 500.000, üçüncüye 300.000 ve dördüncüye de 200.000 Suudi Arabistan Riyali ödül olarak verildi.
Baloot’un Osmanlı İmparatorluğu döneminde Hintli göçmenler tarafından Hicaz’a getirildiği ve daha sonra Suudi egemenliği altında birleştiğinde ülkeye yayıldı.

Genel spor otoritesi tarafından desteklenen Krallığın 2. Baloot Şampiyonası Prens Faysal bin Fahad Olimpiyat Stadyumu’nda yapıldı.

Arab News