Dubai, Tasarım Endüstrisi’nin Merkezi Oluyor

27.10.2018

Önümüzdeki hafta gerçekleşecek olan 4. Dubai Tasarım Haftası’nın ana teması daha popüler olan ve bölgenin tasarım ile mimarlık endüstrileri olacak.

12-17 Kasım tarihlerinde gerçekleşecek olan bu yılki Dubai Tasarım Haftası’nın ana teması, bölgenin tasarım endüstrisinin en iyi örneklerini sergileyen etkinliklerle, geçmiş başarılara dayanacak.

DUBAİ TASARIM HAFTASI, 36 MİMARLIK FİRMASINA EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR

36 mimarlık firmasına ev sahipliği yapan, giderek artan popüler etkinlik, emirliğin dördüncü çeyrek takviminde bir temel haline geldi.

Dubai Tasarım Bölgesi CEO’su Muhammed Saeed Al Shehhi’ye göre, bu yılki Dubai Tasarım Haftası eğitim ve uluslararası iş birliğine odaklanan çeşitli programlar sunacak.

200 ETKİNLİK İLE ALTI GÜN SÜREN BİR PROGRAM

“Bu, Dubai Tasarım Haftası’nın dördüncüsünü gerçekleştiriyoruz. Mimarlık, ürün, mobilya, iç mekan ve grafik tasarım dahil olmak üzere bir dizi disiplinde tasarımı kapsayan 200 etkinlik ile altı gün süren bir program sunmaktadır” diyor.

Tasarım sektörüne artan ilgi, ülke ekonomisine milyarlarca doların akışı olarak değerlendiriliyor. Araştırmalar, BAE ekonomisi için, özellikle Expo 2020 Dubai’ye giden yıllardaki inşaat gökdelenleri olarak gittikçe daha kazançlı ve önemli hale geldiğini gösteriyor.

Al Shehhi, “Bu olumlu girişimler, Expo 2020 tarafından perakende, eğlence  ve konut gibi yeni mimari ve tasarım projeleri ve yeni gelişmeler getirecek ” dedi.

Tasarımın talepte olacağı öngörüsüyle Dubai Tasarım Haftası, BAE ve daha geniş Arap dünyasından yerel yetenekleri sergilemeye ve aynı zamanda çok sayıda eğitim seansı boyunca eğitim fırsatları sunmaya odaklanacak.

Gulf Business