Mescidi Nebevi’ye Gelenler Krallığa Hayran Kaldı

Mescidi Nebevi’ye gelen turist ve ziyaretçiler Kral Selman yönetiminin kutsal mekana verdikleri değeri övdü. Ziyaretçiler her yıl biraz daha titizlikle korunan kutsal mekana hayran kaldı.

Kutsal mekanların başında gelen Mescidi Nebevi’ye gelen turist ve ziyaretçiler mescidin güzelliği ve titiz bakımı karşısında övgüler yağdırdı. Kral Selman yönetiminin bu kutsal mekana verdiği öneme değen ziyaretçiler mescit ve çevresinin son derece temiz, rahat ve güvenli olduğunu ifade etti.

HACI ADAYLARI KUTSAL MEKANIN TEMİZLİĞİNE HAYRAN KALDI

Mescide gelen hacılar için tüm ihtiyaçları kolaylaştıran Kral Selman yönetiminin kutsal mekanlara özgü titiz tavrı ziyaretçilerin takdirini topladı.

Malezya’dan Muktamir Şükrü bin Hüseyin, Krallığın Mekke, Medine ve kutsal mekânlarda başarıya ulaştığını hacılar tarafından ziyaret edilen Krallığın tarihi yerlerinde de ziyaretçilerin bu cömert ülke hükümetinin himayesini altında olduğunu belirtti.

HER YIL HİZMETLER GELİŞİYOR

Pakistan’dan Muhammed Eşref ve Nawaz Abdul Ghafoor, Mekke ve Medine’ye gerçekleştirdiği ziyaretlerde kutsal mekanların dünya üzerinde görülmemiş bir titizlik ve incelikle korunup temiz tutulduğunu hizmetlerin son derece konforlu olduğunu ifade etti. Düzen ve temizliğin yalnızca kutsal mekanlarla sınırlı olmadığını belirten Muhammed Ghafoor, Pazar yerlerinin de son derece güvenli olduğunu belirtti.

Sudanlı hacılardan Dafallah Gamaa Ali, “Geldiğimiz andan itibaren havalimanındaki yetkililer tarafından iyi bir şekilde karşılandık. Seyahat ve pasaport sorunlarının yanı sıra konut işlemlerimizde kolaylıkla çözüldü. Mescidi Nebevi içerisindeki yüksek hizmet düzeyi ve günün her saatinde sürekli yapılan temizlik takdire şayandı. İbadet tesislerinin yoğunluğa rağmen, abdest ve diğer hizmetlere adanan yerler son derece bakımlıydı.” İfadelerini kullandı.

ŞEHRİN GÜVENLİĞİNE ÖVGÜ YAĞDI

Faslı ve Hintli hacılar da Kral Selman yönetiminin kutsal mekanlar üzerindeki titiz tavrını ve şehirlerin güvenliğinin takdire şayan olduğunu dile getirdi.

Geçtiğimiz yıllarda hacılar için kutsal toprakları ziyaret etmek bir hayli zordu. Yolculuklar çeşitli tehlikelerle doluydu.

Tunuslu ziyaretçi Kamel bin Nasser, kutsal topraklara varmasından bu yana bulduğu tüm olanakları takdirle karşıladığını belirttti. Erişimin son derece kolaylaştırıldığının altını çizerek Yüce Allah bu kutsal ülkeyi ve onun liderlerini ve halkını tüm kötülüklerden korusun diye dua etti.

Kaynak: Suudi Arabistan haber ajansı SPA