Suudi Arabistan İlklere İmza Atmaya Devam Ediyor

Suudi Arabistan’da düzenlenen Formula E etkinliği için dünyanın dört bir yanından Krallığa akın ettiler. The Black Eyed Peas ve David Guetta konserinde yer alan ziyaretçiler Suudi Arabistan’da olduklarından duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Krallık ekonomisini petrolden uzaklaştırıp çeşitlendirirken Batılı turistler yeni bir vize sistemi ile bu hafta sonu ülkeyi ziyaret ettiler.

BİNLERCE KİŞİ AKIN ETTİ

Binlerce hayran, David Guetta ve Black Eyed Peas konserleri ve elektrik araçların kullanıldığı motor sporları turnuvası Formula E için Riyad’ın tarihi bölgesi Diriyah’a akın etti.

Amerikalı Jason burada bir haftayı Alman eşiyle geçirdi, çölde atv’ye binip ve başkentin 200 kuzeybatısındaki Ushaiger’de miras sit alanlarını ziyaret etti. Jason, “Yarış ilginç geliyor fakat dürüst olmak gerekirse yarış ülkeyi görmek için bir vesileydi. Bu ülkeye uzun yıllardır hep gelmek istiyordum. Burada olduğum için ve bize burada olmamız için izin vermelerinden dolayı çok mutluyum.” Dedi.

“SUUDİ ARABİSTAN HEP EGZOTİK BİR YER OLDU”

Yazılım mühendisi 40 yaşındaki Aaron iki gün için New York’tan buraya gelmiş. Kendisi ve birkaç maceracı gezgin arkadaşı dünyadaki her ülkeyi görmek istiyor. Sirk sanatçıları yarış arasında misafirleri eğlendirirken Aaron, “Suudi Arabistan her zaman egzotik bir yer oldu… Ve ben buraya gelebileceğimi hiç sanmıyordum.” Diyor.

YAKLAŞIK BİN KİŞİ ŞERİK VİZE ALDI

Yöneticiler 80 ülkeden 1000 kadar yabancının özel bir eğlence etkinliğine bağlı yeni “şerik” vize aldıklarını söyledi.

Genel Spor İdaresi Başkan Yardımcısı Prens Abdülaziz Bin Turki El Faysal: “Ümit ediyoruz ki bundan öğreneceğiz ve gelecek için neye ihtiyacımız olduğunu göreceğiz, fakat şimdiden size çok talebin olduğunu söyleyebilirim…” açıklamasında bulundu.

Yönetici El Suud ailesinin üç yüz yıl önce kurduğu Suudi devletin ilk başkenti olan Diriyah’daki harabeler arasında elektrikli yarış arabaları dolanıyor.

UNESCO’nun dünya miras sit alanı multi milyon dolarlık bir yenilemeden geçiyor; ulusal hikâyenin anlatımını kutluyor.

Başbakan Yardımcısı ve Savunma Bakanı Veliaht Prens Muhammed bin Selman dünyanın birinci petrol ihracatçısının petrol dolarlarını yeni endüstriler geliştirmek için kullanmak istiyor.

SUUDİ ARABİSTAN’DA İLKLER GERÇEKLEŞİYOR

Gündemde turizmin yeri fazla. Reformlar –yerlilerin ve yabancıların- toplam harcamasını artırmayı, 2015’te 27.9 milyar doları 2020 itibariyle 46.6 milyar dolara çıkarmayı hedefliyor.

Suud Ed Diriyah E Prix serisi ve beraberinde gerçekleştirilen etkinlikler, ör. Black Eyed Peas gibi uluslararası sanatçıların konserleri Suudi Arabistan için pek çok ilklere imza atıyor.

Cumartesi yapılan şampiyonluk yarışı ABB FIA Formula E Şampiyonasının beşincisinin başlangıcını imliyor. Yarış sırasında 11 Formula E takımı rekabetlerin ilk kez Gen2 araçlarını kullandı.

Taraftar bölgeleri, eğlence ve kültür ile ilgili etkinlikler artı kendine has yeme ve perakende deneyimleri de Formula E bilet sahipleri için yapılan şenliklerin bir parçasıydı.

Kaynak: Saudi Gazette