BAE’den UNESCO’nun Arap Dili Çalışmalarına Destek

BAE’nin Şajka Hakimi Şeyh Sultan bin Muhammed, UNESCO’nun genel merkezinde düzenlenen Arap dili çalışmalarına özel programda, yapılan çalışmaya karşı duyulan  ilgi ve alaka için takdirlerini dile getirdi.

Şarja Hükümeti ve Şarja’daki Arap Dili Akademisi Başkanı Dr. Şeyh Sultan bin Muhammed, Salı akşamı Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü Genel Direktörü Dr. Audrey Azoulay ile UNESCO’nun genel merkezinde görüştü.

ALECSO-Şarka Dil ve Sözcük Çalışmaları Ödülü’nün 2. oturumunun ara bölümünde yapılan görüşmede,  Dr. Azoulay, UNESCO’nun Dünya Arap Dili Günü kutlamalarını vurgulayan eğitim, bilim ve kültür alanları hakkında bilgi verdi.

Sultan bin Muhammed, UNESCO ve üyelerine, sundukları sıcak karşılama ve düzenlenen etkinlik için  övgüde bulunarak takdirlerini dile getirdi.

Toplantıya Eğitim Bakanı Hüseyin bin İbrahim Al Hamadi katıldı; Suudi Arabistan Krallığı’nın UNESCO Daimi Temsilcisi ve Büyükelçi; BAE UNESCO’ya Daimi Delegeler; Kültür Bölümü Başkanı; Şarja Kitap Otoritesi Başkanı; Şarja Medya Kurumu Genel Direktörü ve UNESCO Sosyal ve Beşeri Bilimler Genel Müdür Yardımcısı da katılan isimler arasındaydı.

WAM