UNHCR ve Rabıta’dan Mülteci Çalıştayı

Dünya İslam Birliği (Rabıta), Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) ile iş birliği içinde çalıştay düzenledi. Çalıştayda mülteciler ve insan hakları konusunda eğitim verildi.

Çalıştayda uluslararası alandaki mültecilere yardım, kamp yönetimi, mültecilerin korunması, insan kaynakları ve benzeri alanlarda verilen hizmetler konusunda toplum bilincinin geliştirilmesi başlıkları ele alındı.

ÇALIŞTAYDA BİRÇOK KONU ELE ALINDI

Eğitim çalıştayı, Rabıta Genel Sekreteri Şeyh Dr. Muhammed bin Abdulkerim el- İsa’nın talimatıyla Uluslararası Yardım, Kalkınma ve Koruma Komisyonu’nun denetimi altında gerçekleştirildi. Çalıştayın amacının performansı ve çalışma ortamını iyileştirmek, Rabıta ve bağlı kurumlarda kadroların eğitim ve niteliğini sağlamak olduğu belirtildi. Çalıştaya çeşitli bölümlerden ve programlardan 45 kursiyer katıldı.

İNSAN HAKLARI İLE İLGİLİ EĞİTİM

Yüksek Komiserlik Ofisi’nde görevli uluslararası öğretim görevlileri tarafından sunulan çalıştayın programında UNHCR tanıtımı, görevleri, hizmet verdiği kategoriler, kampların yönetimi, yerlerinin belirlenmesi, büyüklüğü ve tasarımının nasıl olacağı, uygulama süresi ile yerel ve uluslararası sivil toplum kuruluşlarının sorumluluğunun ne olduğu hakkında 3 konferans verildi.

Ayrıca uluslararası insan hakları ile ilgili yasalar, insani ihtiyaçlar ve kaynakların değerlendirilmesi konularında da bilgilendirme yapıldı. Rabıta, çalıştayın sonunda UNHCR eğitmenlerine hediyeler takdim etti.

Kaynak: Şarkul Avsat