Suudi Petrol Devi Aramco’dan Yeni Proje

Suudi Arabistan petrol devi Aramco, bilgi, iletişim ve teknoloji sektöründe ticari teşebbüslere yatırım yapacak yeni bir ortak girişim kurmak için Suudi Bilgi Teknolojisi Şirketi ile bir anlaşma imzaladı.

POTANSİYEL FIRSATLAR DEĞERLENDİRİLECEK

Suudi Bilgi Teknolojisi Şirketi Krallığın dijital altyapısını, siber güvenliğini, yazılım geliştirmesini ve yetenekli ve nitelikli ellerde büyük veri analizlerini yeniden canlandırma amacı taşıyan bir kuruluştur.

HEDEF PAZAR KİK ÜLKELERİ

Suudi Aramco’nun yaptığı açıklamaya göre yeni ortak girişimin odağı yerli değer üretimi için önemli olan potansiyel fırsatlar üzerinde tutulacak. Hedef pazar ise Suudi Arabistan ve KİK ülkeleri olacak.

Ayrıca Ortak Girişim, Suudi Arabistan açısından stratejik öneme sahip bilgi, iletişim ve teknoloji sektöründe yüksek büyüme potansiyeline yatırım yapmak için bir platform da kuracak.

Suudi Aramco’da Bilgi Teknolojisi Başkan Yardımcısı olan Yusuf El Ulyan, “Suudi Bilgi Teknolojisi Şirketi ile yapılan Ortak Girişim Suudi vatandaşlara eğitim ve istihdam sağlayacak ve Suudi Arabistan ve KİK pazarındaki ICT sektöründe aktif küçük ve orta ölçekli firmaların büyümesine destek olacaktır” dedi.

Kaynak: Trade Arabia