Yeni Suudi Arabistan’a Hoş Geldiniz

Düzenlenen Motor Sporları ile 1000 turist çekmeyi Başaran Suudi Arabistan’ın yeni ülke imajı bir yandan değişime şapka çıkarttırırken diğer yandan da petrolün yanında farklı gelirler ile ekonomiyi çeşitlendirmek isteyen Veliaht Prens Selman Bin Suud ‘un vizyonunun ne kadar yerinde olduğunu gösterdi.

Üç günlük motorspor, kültür ve eğlence festivali Suudi Arabistan’ın dünyada benzeri herhangi bir etkinlikle yarışacak bir şov yapabileceğini ispatlamak için bir şanstı Andretti Motorsport sürücüsü Da Costa, Riyad’ın dışındaki tarihi bölgede özel yapılmış pistte bulunan binlerce hayranın önünde Formula E Saudia Ed Driyah E-Prix’i kazandı.

Fakat işin aslı, bu organizasyon, çok heyecan verici de olsa bir yarış pistinde hızla dönüp duran yüksek teknolojili elektrikli arabaların ötesinde bir anlam taşıyor. Üç günlük motorspor, kültür ve eğlence festivali Suudi Arabistan’ın dünyada benzeri herhangi bir etkinlikle yarışacak bir şov yapabileceğini ispatlamak için bir şanstı. Bunu sadece iki yıl önce düşünmek dahi imkânsızdı.

Ayrıca Organizasyon, hacılar ya da iş ziyaretleri dışında yabancıların Suudi Arabistan’a gelmesini mümkün kılan Şerik elektronik vize sisteminin kullanıldığı ilk etkinlik oldu.  1000 kadar ziyaretçi- ki bu Suudi Arabistan’ın zamanla çekmek istediği ziyaretçi sayısıydı- Şerik vize kullandı.

BU TÜR ETKİNLİKLER TURİST ÇEKECEK

Diriyah’a ziyaretçi olarak gelen Rus Doğrudan Yatırım Fonu İcra Başkanı Kirill Dmitriev konu ile ilgili şunları söyledi: “Bu tür etkinlikler turist çekecektir ve parlak bir gelecek isteyen genç Suudiler açısından bu gerçek bir kutlamadır. Veliaht Prens Muhammed bin Selman tarafından desteklenen ılımlı İslam vizyonu hem bölge hem de tüm dünya için önemlidir ve bunu gerçekleştirme çalışmaları takdir edilmeli, saygı görmeli ve desteklenmelidir.

Organizasyon Cumartesi gecesi ABD müzik grubu OneRepublic ve süper star DJ David Guetta’nın özel şovları ile sona erdi.

Konsere gidenlerden biri olan Salih Suud “İşler daha iyiye gitmez artık dediğinizde birden gidiyor. Bu yeni Suudi Arabistan ve ben hemen ardından ne geleceğini görmek için sabırsızlanıyorum.”dedi.

Kaynak: Arab News