2.000 Güneş Feneri Bangladeş’i Aydınlattı

Zayid’in idealleri ekseninde beş ülkede 10.000 fener bağışı yapılacak. Bu kapsamda Bangladeş, Faridpur’daki Çoğu dezavantajlı ailelerden 1.847 yararlanıcı, Zayid Sürdürülebilirlik Ödülü’nün ‘Yol Gösterici Işık’ küresel kampanyasının bir parçası olan fenerlerini aldı.

Zayid Sürdürülebilirlik Ödülü kapsamındaki “Yol Gösterici Işık” küresel kampanyası, Faridpur’daki Hazarbighar’ı Char Island’ı 2.000 güneş feneriyle aydınlatarak Bangladeş’e ulaştı.

Zayid Sürdürülebilirlik Ödülü logosunu ortaya çıkaran etkileyici 20 x 20 metrelik hafif kurulum, Hazarbighar Char adasında gün batımından hemen sonra gerçekleşti, ayrıca ödül kapsamında ödülü ve hedeflerini anlatan bir basın açıklaması da yapıldı. Güneş fenerleri daha sonra çevredeki yararlanıcılara bağışlandı.

Yaklaşık 1.847 yararlanıcı, okul öğrencileri, yerel esnaflar, balıkçı ve aileleri, savunmasız kadınlar ve çocuklar ve ayrıca yerel halk sağlığı merkezindeki çalışanlar dâhil olmak üzere fenerleri teslim aldılar. Bu fenerleri teslim alanların çoğu, ülkedeki elektrik şebekesine bağlanma imkânı sınırlı olan ya da erişimi olmayan dezavantajlı ailelerden oluşuyor.

“Yol Gösterici Işık” kampanyası 5 Aralık’ta Bahreyn’de başlatıldı ve 6 Aralık’ta da Bolivya’da bir etkinlik düzenlendi.

BAE’nin kurucusu olan Şeyh Zayid bin Sultan Al Nahyan’ın sürdürülebilirlik vizyonu ve insani mirasından ilham alan Zayid Sürdürülebilirlik Ödülü, BAE’nin yenilikçi ve ilham verici sürdürülebilirlik çözümlerinin tanınması konusundaki öncü bir küresel ödül.

ÇÖZÜM ORTAĞI SÜRDÜRÜLEBİLİR ENERJİ ALANINDAKİ ÇALIŞMALARI İLE BİLİNİYOR

2009 kazanan ve Parlak Yeşil Enerji Vakfı’nın kurucusu ve başkanı Dipal Barua, Bangladeş etkinliğinin organizasyonunu ve kurulumunu denetlemek için Ödül ve kuruluşuyla birlikte çalıştı.

Dipal Barua Zayid Gelecek Enerji Ödülünü Aldı

Açılış ödülünü kazanan Barua, kırsal kesimin sosyoekonomik sorunlarına sürdürülebilir ve piyasa temelli çözümler sağlama konusunda onlarca yıllık deneyime sahip dünyaca ünlü bir işadamı. Barua ayrıca, enerji, ışık, gelir ve sağlık alanlarında şebeke dışı toplulukların yaşamlarını iyileştirmek için uygun maliyetli, kitle ölçekli, solar PV [fotovoltaik] teknolojisinin uygulanması ve dağıtımı konusunda uzun zamandır devam eden uluslararası bir savunucu da. Bu kampanya, Bangladeş’i “güneş ülkesi” haline getirme hedefine daha fazla destek sunuyor.

Bangladeş’ten sonra, 2013 yılı ödülünü kazanan d.light ile ortaklaşa olarak bir sonraki etkinliğin gerçekleşeceği Kenya’ya geçildi. Kampanya, 9 Ocak 2019’da Abu Dabi’deki bir etkinlikle sonuçlanacak.

Şimdiye kadar 66 kişi ödülün sahibi oldu.  Ödüller ya toplu olarak ya da kazananlara doğrudan veya dolaylı olarak verildi; bu ödüller kapsamındaki uzak görüşlülük dünyadaki 307 milyondan fazla insanın yaşamı üzerindeki olumlu etkisini etkileyebilir.

2019 Zayid Sürdürülebilirlik Ödülü’nün kazananları, 14 Ocak’taki Abu Dabi Sürdürülebilirlik Haftası sırasında düzenlenen ödül töreninde açıklanacak.

Kaynak: Gulf News