Abu Dabi Veliahttı FİFA Başkanı’nı Kabul Etti

Abu Dabi’nin Veliahttı ve BAE Silahlı Kuvvetleri Başkomutan Yardımcısı Şeyh Muhammed bin Zayid Al Nahyan, Dünya Kulüpler Kupası finali için BAE’ye gelen FIFA Başkanı Gianni Infantino’yu kabul etti. Yapılan görüşme de BAE’nin bu şampiyonaya ev sahipliği yapmasının önemi vurgulandı

Başkent Abu Dabi’de El Şati Sarayı’nda gerçekleşen toplantıda, FIFA ile BAE’de spor kulüpleri arasındaki işbirliğini konuştular. İki taraf aralarında sadece iki sporsever olarak dünyadaki milyonlarca insanı bir araya getiren sportif konuları ve bunların sosyal medya platformlardaki yer alış şeklini,  Kulüplerden yana duyulan sportif başarı beklentilerin değerlendirdiler.  Şeyh Muhammed bin Zayid, BAE’nin dünya halkları arasındaki sosyal uyumu ve kültürel bütünleşmeyi besleyen çeşitli spor türlerini destekleme konusunda istekli olduğunu da ayrıca vurguladı ve bunun özellikle altını çizdi.

Abu Dabi Veliahttı, BAE’nin prestijli şampiyonaya ev sahipliği yapmasının önemini vurguladı ve katılan takımları sergiledikleri üstün performans nedeniyle de tebrik etti.

Ülkenin övgüye değer spor altyapısını öven FIFA Başkanı’da, BAE’de FIFA Dünya Kulüpler Kupası, 2018’in düzenli ve başarılı organizasyonu için BAE’ye içten teşekkürlerini iletti. Ayrıca organizasyon komitesinin şampiyonanın başarılı biçimde sürdürülebilmesini sağlamadaki çabalarını övdü.

Toplantıya, Spor Genel Otoritesi Başkanı Binbaşı General Muhammed Halfan Al Rumeyhi, Abu Dabi Veliaht Mahkemesi Müsteşarı Muhammed Mübarek El Mazrui ve Abu Dabi Spor Konseyi Genel Sekreteri Arif Hamad El Avvani toplantıya katılan isimler arasındaydı.

Kaynak: Emirlik Resmi Haber Ajansı-WAM