BAE’de Yabancılara Ülkede Kalma İzni Süresi Uzatılıyor

05.10.2018

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Bakanlar Kurulu, 55 yaş ve üstü kişilere ülkede uzun süre ikamet izni veren vize ayrıcalıklarının sağlandığı sistemi onayladı.

Bu yeni sistem ile yabancıların ülkede uzun süre kalmasına izin verilmesi, emekliler için uygun bir ortam oluşturulması, yüksek kaliteli finans ve sağlık sistemlerine yatırım yapılması gibi çalışmalar hedefleniyor. 55 yaş ve üzeri emekliler için otomatik olarak yenilenen 5 yıllık özel ikamet ayrıcalıkları sağlayan sistem bir takım özel koşullar öne sürüyor.

Buna göre, emeklinin iki milyon dirhem (yaklaşık 550 bin dolar) değerinde bir mülke yatırım yapması. Hesabında en az bir milyon dirhemin (yaklaşık 275 bin dolar) bulunması. 2019 başından itibaren en az 20 bin dirhemlik (yaklaşık 5 bin 500 dolar) aylık gelirinin olması gibi, aranan şartlardan birinin mutlaka mevcut olması gerekiyor.

Toplantıya başkanlık eden BAE Başbakanı ve Devlet Başkanı Yardımcısı Muhammed bin Raşid el-Mektum, BAE’nin, önümüzdeki yıllarda ulusal ekonomiyi canlandırmak için tüm ulusal sektörleri bir araya getirme hedeflerini gerçekleştirmeyi sürdürdüğünü belirtti.

Abu Dabi’deki başkanlık sarayında yapılan toplantıda, elektrik masraflarının azaltılarak sanayi sektörlerinin desteklenmesine yönelik yeni bir girişim de kabul edildi. Öte yandan toplantıya, İçişleri Bakanı Seyf bin Zayid el Nahyan ve Başbakan Yardımcısı Şeyh Mansur bin Zayid el Nahyan da katıldı.