Dünyanın En Güvenli Ülkesi BAE!

09.10.2018

Kendi vatandaşlarının yanı sıra pek çok yabancıyı da bünyesinde barındıran Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), bir kez daha dünyanın en güvenli ülkesi seçildi.

Dünyanın pek çok yerinde suç oranı artarken Emirlikler’de tersi bir durum söz konusu. Cinsel taciz ve hırsızlık gibi suç oranlarının düşüklüğüyle göze çarpan BAE, pek çok yabancının da gözdesi.

Başkent Abu Dabi’deki Federal Ulusal Konseyi’nin Genel Merkezi’nden yapılan açıklamaya göre BAE, “dünyanın en güvenli ülkesi” seçildi.

Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Şeyh Saif bin Zayed Al Nahyan’ın verdiği bilgiye göre, BAE suç işlenmenin yanı sıra yangın görülme olayında da dünyanın en düşük rakamlarına sahip.  Ülke, geçtiğimiz yıl 100 bin kişide 19 ile dünyanın en az yangın görülen yeri olma özelliğini de taşıyor. İkinci sırada 100 bin kişide 36 ile Japonya yer alıyor.

Yangınlardaki ölüm oranı da 0.040 ile en düşük BAE’de.

“Elbette hayatta kader diye bir şey var. Canın korunamadığı durumlar söz konusu. Ancak çalışıp çabalayarak rakamları daha da iyileştimeye uğraşıyoruz.”

İçişleri Bakanlığı’nın verilere göre, sakinlerinin yüzde 98.6’sı, ülkede kendisini güvende hissediyor, gece dışarı çıktığında bile güvenlik endişesi yaşamıyor. Bu veri ile BAE, Singapur’un ardından dünyada ikinci sırada yer alıyor.

BAE, dünyada trafik kazalarının görülme sıklığında ise 7. sırada yer buluyor.

Genel olarak ülkede, yaşayanların refahı ve güvenliği için her türlü imkan seferber ediliyor ve çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

Kaynak: Khaleej Times