Fas Kralı’ndan BAE’ye ziyaret

05.10.2018

Fas Kralı 6. Muhammed, Birleşik Arap Emirlikleri’ne (BAE) bir ziyaret gerçekleştirerek Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayed Al Nahyan ile bir araya geldi.

Söz konusu görüşmede, iki ülke arasında ilişkilerin geliştirilip güçlendirilmesinin yanında bölgesel ve uluslararası birçok konu ele alındı.

Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayed Al Nahyan, özellikle bölge ülkelerinin karşılaştığı zorluklar ve krizler ışığında, ülkesinin, çıkarlarını korumak amacıyla Fas ile yakın ilişkiler kurmaya özen gösterdiğini vurguladı.

Öte yandan Fas Kralı, BAE’ye gerçekleştirdiği ziyaret nedeniyle duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ayrıca ülkesiyle BAE arasında bir dostluk ve kardeşlik ilişkisi bulunduğunun altını çizdi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Temsilcisi Anthony Zinni de BAE’ye ulaştığında Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayed Al Nehyan tarafından karşılandı. İkili, bir araya gelerek ülkeleri arasındaki ilişkilerin geliştirilip güçlendirilmesi ve bölgesel ve uluslararası konulara değindi.