Suudi Arabistan, BAE ve Kuveyt’ten Bahreyn’e 10 milyar dolar!

05.10.2018

Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Kuveyt perşembe günü Bahreyn’e yardım amacıyla 10 milyar dolarlık bir mali destek anlaşması imzaladılar.

Bahreyn haber ajansı tarafından yapılan açıklamada söz konusu yardımın “Kardeşlik bağları, yapıcı işbirliği ve kader ortaklığı temelinde” gerçekleştiği belirtildi. Açıklamada ayrıca mali istikrarın güçlendirilmesi ve ekonomik büyüme ile gelişmenin teşvik edilmesi kapsamında Suudi Arabistan, BAE ve Kuveyt’in daha önce yaptığı açıklamalara da atıfta bulunuldu. Üç ülkenin maliye bakanlarının hükümetler arasındaki mali işbirliğine yönelik çerçeve anlaşmaları imzalamak için Bahreyn’i ziyaret ettikleri, Arap Para Fonu’nun da danışma organı olarak temaslarda hazır bulunduğu bildirildi.

Ajans tarafından aktarılan açıklamanın devamında şu ifadeler yer aldı:

“Bu düzenlemeler, kamu maliyesini istikrarlı hale getirmeyi amaçlayan mali denge programının finanse edilmesini ve performans kriterleri ile özel göstergelere göre ekonomik büyümeye yönelik teşvikin sürdürülmesini kapsıyor. Bu destek, Bahreyn’deki kamu maliyesinin istikrarını artırmak için düzenlenen entegre bir program çerçevesinde yapılıyor. Özel olarak Bahreyn yetkilileri tarafından benimsenen mali denge programını finanse ederek 2022 yılına kadar devlet gelirlerini ve harcamalarını dengeleme hedefine ulaşmaya katkıda bulunmayı amaçlıyor.”