Tantura Kış Festivali Hakkında Bilmek İstediğiniz Her Şey

Türünün en büyük örneği olan Tantura Kış Festivali Suudi Arabistan’da başladı. 7 hafta boyunca sürecek olan etkinliğe Medine’deki Al Ola kenti ev sahipliği yapacak.

Suudi Arabistan’da 7 hafta boyunca sürecek olan türünün en büyük örneği Tantura Kış Festivali başladı. Medine’deki Al Ola kenti, çeşitli turizm ve kültür festivaline ev sahipliği yapacak.

Festivalin ilk bölümü kayalık yapılar içindeki bilinen tarihi bir alanda gerçekleştirilecek. Söz konusu festival sanat, kültür, turizm, miras ve ticari etkinlikler de dahil olmak üzere 9 Şubat’a kadar sürecek.

Bölgedeki “Altantura” piramidi bölge halkı için önemli bir güneş saati görevi görüyor. Tarım mevsimlerini ve yılın geçişlerini bölge halkına gösteriyor.

TANTURA UNESCO DÜNYA MİRASI LİSTESİ’NDE

Tantura, antik kent Ola şehri merkezindeki binalardan birinin çatısında, bölgenin otantik bir parçası olarak yükseliyor. Bu sebeple etkinlik, kent halkını bir araya getiren yıllık bir gelenek haline geldi. Bölge, açık bir sanat, kültür ve miras müzesi olarak UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde listelenmiştir. Birçok medeniyetin buluşma noktası olarak kabul edilen Tantura Kış Festivali programı, binlerce yıldır devam eden bu mirası yansıtıyor ve dünyanın tarihi ve kültürel derinliğini incelemeye devam ediyor. Tarım, astronomi ve mimarlık alanlarıyla ilgili birçok etkinliği de bünyesinde barındırıyor.

Festivali ziyaret etmek isteyenler için, Schengen grubunun 25 ülkesinden 25 vatandaşın yanı sıra Amerika Birleşik Devletleri, Japonya, Çin, Singapur, Malezya, Brunei, Avustralya, Güney Kore ve Güney Afrika gibi ülkeler E-visa yöntemiyle ülkeye giriş yapabilecekler.

Festival yönetimi festivali tanıtmak sosyal ağlarda ve resmi internet sitelerinde bir dizi resim ve açıklayıcı film yayınladı. Festivalde dünyaca ünlü birçok sanatçının ağırlanacağı açıklandı.

Al Arabiya