Aramco ve ABD Firması Siber Güvenlik Ortak Girişimini Kurdu

Suudi Aramco ve ABD merkezli Raytheon Company arasında kurulan ortak girişim şirketinin, entegre savunma siber güvenlik yazılımını ve donanım yeteneklerini geliştireceği belirtiliyor.

Suudi Aramco ve ABD merkezli Raytheon Company’nin yerel iştiraki, Suudi Arabistan ve Orta Doğu bölgesinde siber güvenlik hizmetleri geliştirecek, pazarlayacak ve sağlayacak bir ortak girişim şirketi kurmaya karar verdiler. Ortak girişim şirketinin entegre savunma siber güvenlik yazılımı ve donanım yetenekleri geliştireceğini, sunacağını ve araştırma ve geliştirme faaliyetlerini gerçekleştireceği belirtiliyor.

Saudi Aramco kıdemli finans, strateji ve kalkınma başkan yardımcısı, Halid el-Debbag, “Şirketler dijital alana doğru ilerledikçe ve nesnelerin interneti ve büyük veri gibi teknolojileri benimsediklerinde siber güvenlik hizmetlerine olan talebin artması bekleniyor” dedi.

SİBER SALDIRI

İtalyan petrol ve gaz müteahhidi Saipem, geçen hafta, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Kuveyt’teki sunucularını, kendilerine yönelik hedeflenen siber saldırı nedeniyle durdurmuştu. Firmanın 10 Aralık’ta bildirdiği siber saldırı, Hindistan’ın Chennai kentinden yürütülmüştü.

Saipem, veri yedekleme sistemleri üzerinde saldırıdan kaynaklanan herhangi bir veri kaybını yaşamadıklarını söyledi.

Onaylanmayan raporlar, söz konusu saldırının 2012’de Suudi Aramco’daki yaklaşık 30.000 masaüstü diski sildiği saldırıda kullanılan Shamoon virüsünün yeniden canlanması olabileceğini ve Saipem’in kişisel bilgisayarlarının onda birine bulaştığı tahmin ediliyor.

SİBER GÜVENLİK PROGRAMI

Mart ayında, Suudi Arabistan’ın Siber Güvenlik ve Programlama Federasyonu, bilgi alışverişi, teknoloji transferi ve yeteneklerin yerelleştirilmesini kapsayan bir program için ABD danışmanlığı Booz Allen Hamilton ile bir mutabakat zaptı imzaladı.

Kaynak: MEED