BAE’de Asgari Ücret Uygulanmayacak

07.10.2018

Birleşik Arap Emirlikleri yaptığı açıklamaya göre, hükümetin asgari ücret politikası uygulamak gibi bir planı bulunmuyor.

Bakanlık, ücretlerin işveren ve işçi arasındaki görüşmeler yoluyla sabitlenmeye devam edeceğini belirtti. Açıklamada şöyle denildi:

“BAE’nin ücret politikaları, her yıl binlerce yeni iş imkanı sağlıyor ve esnek bir iş piyasası oluşturuyor. Hükümet, arz ve talebe dayanan serbest emek piyasasının her yıl Birleşik Arap Emirlikleri’ne binlerce konuk işçiyi karşılamaya devam edebildiğimiz ve aynı zamanda sürdürülebilir ekonomik büyümeyi aynı anda teşvik edeceğimiz en uygun koşulları yarattığı görüşündedir.”

Son zamanlarda, BAE’deki bazı büyükelçilikler, ülkede ev işlerinde yardımcı olmak için çalışan kendi milletinden olan kişilerle ilgili olarak asgari ücretlerinin tespitine yönelik tedbirlerin alındığını duyurmuştu. Ancak İnsan Kaynakları ve İdare Bakanlık’ın açıklamasıyla bunun yanlış bir bilgi olduğu  anlaşıldı. Bakanlık’ın bu konuda çalışması olmadığı görüldü.

BAE’de, ev işlerine yardım eden kişilerin korunmasını artırmak için adımlar attı. Geçtiğimiz yıl 26 Eylül’de, Cumhurbaşkanı Şeyh Halid Bin Zayed El Nahyan, 10 Mayıs 2017 tarihli Federal Yasa yayınladı. Kanun, işverenler ile ev işleirne yardımcı olan kişiler arasındaki sözleşmeyi düzenliyor ve ilgili tarafların haklarına ilişkin yasal koruma sağlıyor.