BAE’de Gönüllüler 1000 Sedir Ağacı Dikti

BAE’de her yıl Emirlik Çevre Grubu tarafından düzenlenen “Emirliğimiz için Dikiyoruz” kampanyası kapsamında bin sedir ağacı dikildi. Dikilen sedir ağaçlarıyla bir milyardan fazla arının korunacağı belirtildi.

Gönüllüler, El Minei’deki Sedir doğa koruma alanında 1000 yerli Sedir ağacı dikti.

KARBONDİOKSİT SALIMINDA 6 TONLUK AZALMA

Kampanya organizatörü Emirlik Çevre Grubu (EEG), yedi yılda olgunlaşan ağaçların yıllık karbondioksit salımında 6 tonluk bir azalma sağlanmasına yardımcı olacağını söyledi. Etkinlik, Ras’ül Hayme Hükümeti İcrai Konsey üyesinin ve Sivil Havacılık Departmanı Başkanı’nın katılımıyla desteklendi.

BİRÇOK GÖNÜLLÜ YER ALDI

Etkinlikte hükümet kuruluşlarından gönüllüler, 50 özel kurum, 24 okul ve BAE genelinden 163 aile yer aldı. Kampanya EEG’nin yıllık “BAE’yi Temizle Kampanyası” çerçevesinde gerçekleşti.

2007’den beri EEG BAE’de 2 milyon 96 bin 802 yerli ağaç dikmeyi başardı. Bu da 12 bin 364 ton karbon dioksit azalımı ile sonuçlandı. EEG Başkanı Habibe El Maraşi, “Mevcut ağaçları korumak ve yeni ağaçlar dikmek yoluyla çevre korumaya daha derinden adanmışlık hareketi BAE genelinde büyük ilgi görüyor” dedi.

BİR MİLYARDAN FAZLA ARININ KORUNMASINI SAĞLAYACAK

Açılış konuşmasında Şeyh Salem, “Bu Sedir doğa koruma alanında dikilen ağaçlar bir milyardan fazla arının korunmasını sağlayacak; bu yerel BAE girişimi yerli ve küresel sebeplerin yararınadır. EEG’ye desteğinden dolayı ve daha iyi bir çevre için toplumun farklı kesimlerini birbirleriyle ortak hareket etmeye yönlendirme konusundaki azminden ötürü teşekkür ederiz. Umarım hepiniz gelecek yıl yine burada ağaç diker ve ulusun güzelleştirilmesinin ve yeşillendirilmesinin bir parçası olursunuz” şeklinde konuştu.

Kaynak: Gulf News