BAE’nin Hedefi: Blockchain’de Dünya Lideri Olmak

Kripto para uzmanları, Birleşik Arap Emirlikleri’nin ICO sektöründe uzman olmaya aday olduğunu ve bu alanda dünyada lider olacağını belirtti.

Birleşik Arap Emirlikleri bundan bir süre önce kripto paralar, ICO’lar ve kripto para borsaları için özel bir düzenleme üstünde çalıştığını duyurdu. Ülkedeki yetkililer, kripto para sektöründen olabildiğince faydalanmak için çeşitli projelere imza atıyorlar.

MALTA VE CEBELİTARIK İLE YARIŞABİLİR

The National tarafından yapılan habere göre Birleşik Arap Emirlikleri zaman içerisinde bu alanlara öncülük edebilir. The National’a konuşan uzman isimler, ülkenin kripto para düzenlemeleri konusunda Malta ve Cebelitarık ile yarışabileceğine inanıyorlar.

Blockchain tabanlı bir yatırım projesi olan Libra Project’in CEO’su Hank Graikin, The National’a verdiği demeçlerde Birleşik Arap Emirlikleri’nin geleceği hakkında konuştu. Graikin’e göre BAE, ICO sektöründe “öncü olmaya aday” ülkelerden biri. Graikin ayrıca ülkenin özellikle ICO düzenleyen startuplar için oldukça elverişli olacağını düşünüyor.

BAE BU ALANDA LİDER OLABİLİR

Londra merkezli bir fon yönetim şirketi olan Eterna Capital’ın CEO’su Andrea Bonaceto da konu hakkında konuştu ve BAE’nin bu alanda lider konuma gelebileceğini belirtti. Bonaceto’nun açıklamalarına göre Birleşik Arap Emirlikleri yönetimi, ülkedeki finans sektörünü modernleştirmek için çabalıyorlar ve bu çabalarının meyvelerini alacaklar.

Graikin ve Bonaceto, Birleşik Arap Emirlikleri’nin kripto para sektöründe tartışmasız lider konuma gelebilmesi için ülkedeki yatırımcı sayısının artması gerektiğine inanıyorlar. Graikin’e ve Bonaceto’ya göre BAE’nin bu alana öncülük edebilmesi için ülkedeki geliştiricilerin sayısında da bir artış olması gerekiyor.

Kaynak: Koin bülteni