İŞKUR’dan Kuveyt ve Suudi Arabistan’da Çalışma Fırsatı

11.10.2018

İŞKUR, Suudi Arabistan ve Kuveyt başta olmak üzere Libya, Irak, Almanya, Avusturya gibi ülkelerde 2 bin dolar maaşla çalışacak eleman arıyor.

Yıl sonu gelmeden yaklaşık 1 milyon kişinin işe girdiğine aracılık ettiğini açıklayan Türkiye İş Kurumu, yurt dışında çalıştırılmak üzere personel alımı yapacak. 2 bin dolar maaşla yurt dışı işçi ilanlarına ilgi üst düzeyde. İŞKUR üzerinden yayımlanan yurt dışı personel alım ilanları 7 farklı ülkeyi içeriyor.

7 FARKLI ÜLKEDE ÇALIŞMA FIRSATI

Tunceli Emek Gazetesi’nin haberine göre; Personel alımı yapılacak ülkeler arasında Almanya, Avusturya, Kuveyt, Suudi Arabistan, Libya, Irak yer alıyor. İş başvurusu için en az lise mezunu olmak gerekiyor. İŞKUR yurt dışı ilanlarında genel olarak kalifiye eleman aranıyor. Bilgisayar mühendisliği, inşaat mühendisliği, makine mühendisliği gibi meslek dalları başı çekerken; elektrikçi, kaynakçı, inşaatçı gibi meslek dalları da bunların arasında bulunuyor.

SUUDİ ARABİSTAN İNGİLİZCE BİLEN PERSONEL ARIYOR

Kuveyt için yayımlanan ilanda aşçı, Libya için yayımlanan ilanda alçı sıva boya ustası, elektrik ustası, duvar ustası, kalıp ve tesisat ustası, Suudi Arabistan için ise İngilizce bilen mühendislere, teknikerlere, formenlere ve laboratuvar ve kalite kontrol yöneticisi aranıyor. Detaylar İŞKUR’un Sitesinde İlanlarda yer alan meslek grupları için belirli başvuru şartları bulunmuyor. Koşullar alım yapacak firma tarafından belirleniyor. İŞKUR’da yayınlanan personel ilanları ile ilgili tüm detaylar İŞKUR’un sitesinde yer alıyor.