“Şeyh Zayid BAE’yi Eşsiz Bir Ulus Olarak Kurdu”

Mısır’ın BAE Büyükelçisi Şerif Muhammed El Bidavi, BAE’nin toplumun bütün üyeleri arasında barış içinde birlikte yaşamada benzersiz bir model olduğunu söyledi. El Bidavi ayrıca, iki ülke arasındaki ilişkilerin, karşılıklı saygı ile nitelendirildiğini ve ciddi bir gelişmeye tanık olduğunu belirtti.

Mısır’ın BAE Büyükelçisi Şerif Muhammed El Bidavi, BAE’nin toplumun tüm üyeleri arasında eşsiz barış içinde birlikte yaşamada eşsiz bir model olduğunu ve bilgi temelli bir ekonominin izlenmesi için de esin kaynağı olduğunu söyledi.

Bedevi yaptığı açıklama da Mısır Büyükelçisi olarak görevini üstlendiğinden beri, liderlerin Mısır ve BAE arasında genel olarak güçlü olan ilişkilerin yanı sıra bunları ilerletme konusunda hevesli oluşlarının da altını çizdi.

Kurucu Lider Şeyh Zayid bin Sultan Al Nahyan’ın, eşsiz bir kalkınma projesi oluşturarak halkın hafızasında yer ettiğini, sayısız güçlükle karşılaştığını ve akılcı liderlik yolunu izleyerek bunları ilerleme ve gelişme için fırsatlara dönüştürdüğüne dikkat çekti ve “Attığı adımlarla BAE’yi barış içinde birlikte yaşamada örnek dünya başkenti yaptı.” dedi.

El Bidavi ayrıca, Şeyh Zayid’in BAE’yi eşsiz bir ülke modeli haline getirdiğini söyleyerek, bu yüzyılda Şeyh Zayid’den bahsetmenin benzersizliğinin, bağışlamayı, kabiliyet ve bilgeliği çağrıştırdığını vurgulayarak, “Arap petrolü, Arap kanından daha değerli değil.” Şeklindeki sözüne atıfta bulundu.

ŞEYH ZAYİD’İN MISIRLILARIN KALBİNDE ÖZEL BİR YERİ VAR

Şeyh Zayid ve Emirlik halkının Mısırlıların kalplerinde ve zihinlerinde özel bir yeri olduğunu söyleyen Bedevi, Şeyh Zayid’in Mısır’ı sevdiğini ve takdir ettiğini, BAE ile Mısır arasındaki tarihi bağları güçlendirme sözü verdiğini ifade etti.

El Bidavi ayrıca, iki ülke arasındaki ilişkilerin, kendi liderleri arasındaki yakın ilişkiler ışığında karşılıklı saygı ile nitelendirildiğini ve ciddi bir gelişmeye tanık olduğunu belirtti.

Bidavi BAE’nin 2019’un Hoşgörü Yılı olacağına dair beyanının Şeyh Zayid’in değerlerini yansıtan sosyal etkileşimleri başlatmadaki benzersizliğini ve mükemmelliğini doğruladığını sözlerine ekledi

El Bidavi, Abu Dabi’de başlatılan ve “Arap Ekonomi Planı 2030” kapsamında gelecekteki Arap ekonomik ve ticari işbirliğini desteklemeyi amaçlayan Arap Dijital Ekonomi Planının da öneminin altını çizdi.

BAE’nin plana verdiği desteğin, Arap toplumunda gençlerin becerilerini geliştirerek, Arap toplumlarında sürdürülebilir kalkınmayı destekleyen birçok girişimi hayata geçirdiğini belirterek ortak Arap eylemini güçlendirdiğini belirtti.

Büyükelçi, Dışişleri ve Uluslararası İşbirliği Bakanı liderliğindeki Majesteleri Şeyh Abdullah bin Zayed Al Nahyan’ın, Abu Dabi’deki Mısır Büyükelçiliğini Dışişleri Bakanı olarak Uluslararası İşbirliği “Mükemmellik Ödülü” ile onurlandırdığı için teşekkürlerini ve minnettarlığını dile getirdi.

Kaynak: Emirlik Resmi Haber Ajansı-WAM