Suudi Arabistan’dan Cezaevlerine Yönelik Stratejik Plan

10.10.2018

Suudi Arabistan İçişleri Bakanı Prens Abdulaziz bin Suud bin Nayef bin Abdulaziz, Cidde’de Cezaevleri Genel Müdürlüğü’nün stratejik planının açıklanması törenine başkanlık etti.

Zahban Belediyesi tarafından düzenlenen törene başkanlık eden İçişleri Bakanı Nayef bin Abdulaziz, Mekke Valisi Yardımcısı Prens Abdullah bin Bender ve Cezaevleri Genel Müdürü Muhammed el-Esmeri tarafından karşılandı.

Genel Müdür Esmeri, tören sırasında yaptığı konuşmada, cezaevlerine yönelik genel stratejik planın, güvenliğin güçlendirilmesi ve mahkumlar için bir rehabilitasyon sisteminin oluşturulması kapsamında gerçekleştirildiğini kaydetti. Esmeri, diğer tüm güvenlik alanlarında olduğu gibi ilgili plan çerçevesinde de Kral Selman bin Abdulaziz hükümetinden alınan sınırsız desteğe vurgu yaptı.

İçişleri Bakanı ise aralarında altı ay boyunca hapishanede kalan tutukluları rehabilite etmek için tasarlanan güven programı ve mahkumların mali ekonomik talep haklarına ilişkin prosedürleri kolaylaştıran özel iş merkezleri planının da bulunduğu bir dizi girişim başlattı. Söz konusu girişimler, Cezaevleri Genel Müdürlüğü ile Suudi Temel Endüstriler Birliği (SABIC) arasında suçun önlenmesine yönelik araştırma kürsülerinin kurulması anlaşmasının imzalanmasının öncesinde geldi. Anlaşma çerçevesinde, üç uzman üniversitede üç araştırma kürsüsünün kurulması planlanıyor.

Prens Abdulaziz bin Suud bin Nayef ayrıca, Cezaevleri Genel Müdürlüğü ile İmam Muhammed bin Suudi İslam Üniversitesi arasında bir mutabakat anlaşmasının imzalanması sırasında hazır bulundu. Anlaşma, Cezaevleri Genel Müdürlüğü personeli için eğitim programlarının yanı sıra mahkumlara üniversite öğrenimi fırsatı sunuyor.

Törene, Devlet Güvenlik Şefi Abdulaziz el-Huveyrini, İçişleri Bakan Vekili Dr. Nasır el-Davud, İmam Üniversitesi Rektörü ve Kıdemli Alimler Konseyi Başkanı Dr. Süleyman Eba’l-Hayl ve bir dizi yetkili katıldı.

Kaynak: Şarku’l Avsat