Dubai Çocuk Film Festivali’ne Dünya Yıldızları Akın Etti

14.10.2018

Dubai’de altıncısı düzenlenen Çocuk Film Festivali başladı. Dünya yıldızlarının davetli olduğu festivalde özellikle mültecilerin durumunu anlatan filmler dikkat çekti.

Emirlik ajansının haberine göre; Şeyh Doktor Muhammed Kasımi’nin himayesi altında 6’ıncısı düzenlenen Dubai Çocuk Film Festivali başladı.

31 ÜLKEDEN 138 FİLM KATILDI

14-19 Kasım tarihlerinde gerçekleşen film festivalinde hedef, çocuk ve gençlerin sanatı desteklemesine yardımcı olmak.

31 ülkeden 138 filmin katıldığı festivalde açılış konuşmasını Emirlik yönetmeni Abdullah el-Kaabi, Bahreynli aktris Hayfa Hüseyin ve Orman Kitabı filminin kahramanı Amerikalı aktör Neel Sethi yapacak.

DAVETLİLER ARASINDA DÜNYA YILDIZLARI VAR

Festivalin en önemli davetlileri arasında Mısırlı aktris Mena Arafa, ve yönetmen Samir Saif bulunuyor. İkili ilk kez 2005’te Cindrella dizisinde bir araya gelmişti. Davetliler arasında en iyi kadın oyuncu ödülünü alan Hintli aktrist Karisma Kapoor da yer alıyor.

Aile işleri Yüksek Konseyi Başkanı Cevahir Bint Muhammed el Kasımı ise festivale dair açıklamalarda bulundu, Kasımi, “Söz konusu platform özellikle Arap çocuklar için en önemli platformlardan biri konumuna yükselmeyi başardı. Bu yıl “düşünce sineması” sloganını seçtik. Bu başlıkla sanatın eğlenceli ve ilginç sırlarına derinlemesine bakmaya teşvik ediyoruz.” dedi.

MÜLTECİLERİN DURUMUNU ANLATAN FİLMLER DİKKAT ÇEKTİ

Festivalin altıncı kısmı, ilk yönetmenliğini Hollandalı yönetmen Barbara Bredero’nun yönettiği uzun metrajlı bir film olan “Zürafam” filminin gösterimi ile başladı.

Kısa film, belgesel ve öğrenci filmlerinin de yer aldığı festivaldeki filmlerin çoğu Mültecilerin durumu, savaş ve İnsani afet konuları üzerine yapıldı. Festival süresi boyunca katılımcı ve ziyaretçilere atölye çalışması paketi de sunulacak.