Körfez Ülkeleri, Trabzon’a 20 Milyon Dolar Kazandırdı

12.10.2018

Körfez ülkelerinden Trabzon’a akın eden turistler, son dönemlerde estetik yaptırmak için geliyor. Turizmde yüzde 50 artış yaşanmasına sebep olan Arap turistler bölgeye 20 milyon dolar kazandırdı.

Körfez ülkelerinden Trabzon’a gelen Arap turistler, özellikle ülkelerinde medikal estetik alanında karşılayamadıkları saç ekimi, PRP (yüz ve saç için), ben aldırma, botox ve dolgu gibi tedavileri tercih ederek sağlık turizmine önemli ölçüde katkıda bulunuyorlar.

BÖLGEYE YAKLAŞIK 20 MİLYON DOLAR KAZANDIRDILAR

Karadeniz’de Son Nokta Gazetesi’nin haberine göre; Trabzon’da bu sezon sağlık turizmi gelirlerinde önceki yıllara göre yüzde 50 oranında bir artış yaşanırken, bölgeye ekonomik girdisinin ise yaklaşık 20 milyon dolan bulduğu belirtildi. Estetik yaptıranlar genellikle Suudi Arabistan ve Kuveyt’ten gelen Arap turistler olurken, Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Yrd. Doç Dr. Mustafa Çapar, sağlık turizmi konusunda İstanbul, Ankara, Antalya gibi büyük şehirlerin sektördeki hakimiyetinin son yıllarda azaldığını belirtti.

KENDİ ÜLKELERİNDE OLMAYAN OPERASYONLAR İÇİN GELİYORLAR

Çapar, “Özellikle Orta Doğulu turistlerin bölgemizi daha çok ziyaret etmesi ile Trabzonlu hekimler olarak bu konuda biz de sağlık turizmi konusunda aktif rol oynamaya başladık. Ortadoğulu hastalarımıza özellikle ülkelerinde medikal estetik alanında karşılayamadıkları saç ekimi, PRP (yüz ve saç için), ben aldırma, botox ve dolgu gibi tedaviler ile hizmet vermekteyiz.

Bunun yanında gözaltı-göz kapağı estetiği, kulak estetiği, burun estetiği, meme ptotezi, liposuction, karın ve yüz germe gibi estetik ameliyatları da bölgede kalış süreleri daha uzun olan misafirlerimiz tercih edilebilmektedir” dedi.