BAE Sahil Turizmi Yerine Macera Turizmini Güçlendiriyor

Bu yıl 1 milyon turisti geçmeye hazırlanan Emirlik şimdi de 2025 yılı için 3 milyonu hedefliyor. kültür ve macera amaçlı seyahatlerle ilgiyi Resül Hayme’deki dağlara çeken BAE, kuracağı kamplarla turizm çeşitliliğini arttırması bekleniyor.

Resül Hayme (RAK) 2018’de 1 milyondan fazla turist ağırlarken gelecek üç yıl için hedeflediği turizm stratejisini açıkladı. Stratejide, kültür ve macera amaçlı seyahatlere ilgiyi artıran bir odak öne çıkıyor.

Dünyanın en uzun zip line hattı ile geçen yıl manşet olan Emirlik turizm yetkilileri şimdi de tarihi ve kültürel vaatleri olan destinasyonlar geliştirmek istiyorlar ve Avrupalı turistleri hedef alıyorlar.

Resül Hayme Turizm Geliştirme Kurulu (RAKTDA) CEO’su Haitham Mattar özel bir röportajında şöyle dedi:

“Bu strateji Resül hayme’de 2021 yılı itibariyle muhtemelen 10.000 kişilik bir istihdam yaratacak… Ve bizler şu an Emirliğin iş planları ile desteklenen turist ürünlerine yatırım yapacak bir araç için RAK Bankası ile çalışıyoruz.”

MATTAR EMİRLİĞİ’NDE HEDEF 3 MİLYON TURİST

Şu anda turizmin RAK’ın GSYİH’sine %5’lik bir katkısı bulunuyor. Emirlik bu rakamın 2025 yılı itibariyle %10 olmasını amaçlıyor.

Mattar, üç yıl önce 2018 sonu itibariyle 1 milyon ziyaretçi hedefleyen Emirliğin, bu sayıyı geçeceğini ifade ediyor:

“Emirlik önümüzdeki üç yıl içinde ziyaretçi sayısını 1.5 milyona çıkarmak isterken üç milyon turisti ağırladığını görebiliriz.”

DAĞLARDA İLK LÜKS KAMPLAR 

Mattar, yeni hedefleri için “Dağlarda ilk lüks kampları açacağız… Şu anda üç operatörle görüşmeler yapıyoruz” açıklamasında bulunuyor.

2020’de Jebel Jais (Ceys Dağı)’de açılması planlanan kamp ile sahil turizminden uzaklaşmak isteyen turistler için daha havalı ve farklı deneyimler sunmayı hedefliyor.

Son üç yılda turist sayısında %12’lik büyüme yaşayan Mattar, önümüzdeki üç yılda Emirliğin Bronz Çağa ait tarihi alanlar, kanyon gezileri, bedevi ziyaretleri ve çiftlik turları ile bu başarıyı daha da ileriye götüreceğini belirtiyor.

Kaynak: Gulf News