Gelecek Dubai’nin Ta Kendisi!

16.10.2018

Bilişim ve teknoloji fuarı GİTEX’ten sonra BAE’nin birçok ülkeyi geride bıraktığını söyleyen gazeteci Sami Reyami “Gelecek Dubai’nin ta kendisidir” dedi.

Emirlikte Bugün haber sitesindeki köşe yazısında, başarının dünyanın geri kalanında devletin statüsünü belirleyen gerçek ölçek olduğunu söyleyen Sami Reyami, “Teknolojiye ayak uydurma, çağı ileriye taşıma, insan hayatında bir fark yaratabilme asıl önemli olandır” dedi.

Sami Reyami’nin kaleme aldığı yazının satır başları şöyle;

TEKNOLOJİ ALANINDA GELİŞEN BAE, ÜLKELERİ GERİDE BIRAKIYOR

BAE, 46 yıllık bir federal devlet olarak kurulmasından bu yana var olan modern, gelişmiş bir ülkedir. Ancak onun teknik ve dijital çağları ve dünyadaki etkisi, yüzlerce yıllık tarihleri olan ülkelerin çoğunu geride bırakmaktadır. Bu abartılı bir övgü değildir.

TEKNOLOJİ BAŞKA ÜLKEDE GÖREMEYECEĞİNİZ ŞEKİLDE HIZLI

Şahsen Dubai havaalanına girdiğinizden itibaren dört bir yanınızı kuşatan teknolojiler durumu anlamanıza yardımcı oluyor. Akıllı yolcu geçitleri yüzünüzü tanıyor pasaportunuzu onaylıyor birkaç saniye içinde işlerinizi halledebiliyorsunuz. Dünyanın herhangi bir yerinde göremeyeceğiniz hızda ve yenilikte seyahatinizi kolaylaştırıyor.

GİTEX’TEN SONRA SİPARİŞ YAĞDI

Akılı geçiş sistemi yaklaşık 4 yıl önce Dubai’de gerçekleşen uluslararası teknoloji fuarı GITEX’de sunulmuştu. Uygulamaya geçtikten sonra tüm dünya ülkelerinden siparişler yağmaya başladı.

Pasaport personellerini göremeyen bazı insanlar ise teknolojik gelişmeler karşısında adeta donakalıyor.

“Gelecek, Dubai kelimesinin gerçek anlamda eşdeğeridir” Bu, benim ya da herhangi bir Dubai’linin sözleri değildir. Bu, Yerleşim ve Yabancı işler genel müdürlüğüne gelen binlerce mektupta yazan ifadedir.