Kral Selman, Şarika Uluslararası Kültürel Miras Ödülü’nü Aldı

16.10.2018

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz, Riyad’da bulunan Yemame Sarayı’nda, Şarika Uluslararası Kültürel Miras Ödülü’nü aldı.

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz başkanlığında, Riyad’da bulunan Yemame Sarayı’nda, Kral Abdulaziz Dairesi İdare Meclisi’nin 49. toplantısı düzenlendi.

Toplantıda, Kral Abdulaziz Dairesi’nin çalışma ve faaliyetlerine ilişkin bir takım kararlar alındı.

Daire’de Suudi Arabistan Sunum Merkezi kurulmasına dair gerekli adımların atılması kararının yanı sıra Kral Abdulaziz Tarih Merkezi’nin canlandırılmasını onaylarken, yıl boyunca uygulanacak program ve etkinlikler için bir komite oluşturulması kararlaştırıldı.

İdare Meclisi toplantısında, ulusal tarihe hizmet amacıyla bakanlık tarafından yürütülen bir takım program ve girişimler de kabul edildi.

KRAL SELMAN ÖDÜL ALDI

Toplantının ardından, Kral Selman, Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki (BAE) Şarika Miras Enstitü’sü tarafından ‘kültürel mirasın korunmasına yönelik en iyi uygulama’ alanında layık görüldüğü Şarika Uluslararası Kültürel Miras Ödülü’nü teslim aldı.

Öte yandan Kral Selman’ın himayesinde düzenlenecek olan 33. Cenadiriyye Ulusal Miras ve Kültür Festivali’nin lansman töreninin 31 Aralık’ta yapılacağı ve festivalin bu yılki onur konuğunun Endonezya olacağı bildirildi.

Kaynak: Şarku’l Avsat