Renklere Can Veren Suudlu Ressam: Hussam Alsuwaha

Öncü stili ve canlı renkleri ile sanat dünyasında ayrı bir yere sahip olan Suudlu ressam Hussam Alsuwaha, eserlerinin bir çok ülkeden ilgi gördüğünü ifade ediyor.

Doğma büyüme Riyadlı olan ve ABD’de eğitim gören, ortaya koyduğu eserlerle dinamik ve tutkulu olan Hussam,  imgeleri ile modern dünyayı yansıtan bir sanatçı.

Arap hat sanatını hassas dokunuşlarıyla icra ediyor ve kendine ait üslubunu eserine kazandırıyor. Onun hat sanatı, akrilik asit ve karışık medya kullanan tuvaller ve mücevher üstüne kazınmış şekilde ve hatta bir motosiklet üzerinde görülebiliyor!

Sanatçının bu ilerici, bir dereceye kadar öncü stili ve canlı renkleri onu neslinin öteki sanatçılarından ayırıyor.

MİSK SANAT ETKİNLİĞİ

Sanatçı, “bu yıl çeşitli etkinliklere (ki bunlardan biri Misk Sanat etkinliği) davet edilip katıldığım için şanslıyım.” diyor.

Misk Sanat etkinliği, 2017’de Başbakan Yardımcısı ve Savunma Bakanı Veliaht Prens Muhammed Bin Selman tarafından kurulan Misk Vakfı’nın himayesinde iş yapan ve Suud sanatçı Ahmed Mater’in başkanlığını yaptığı yeni sanatçı merkezli kültürel organizasyon Misk Sanat Enstitüsü tarafından düzenlendi.

Geleneksel ve kadim bir sanat formunu genç bir izleyici kitlesiyle 21. yüzyıla kolayca taşıyan Hussam,  “Eserim sadece zihnimden parmak uçlarıma dökülüyor. Bunu açıklamak kolay değil fakat sadece doğal hissettiriyor” diyor.

Çoğunlukla en çok ilham dolduğu geceleri çiziyor fakat özel bir tarz ya da geleneksel sanata ait bir uygulama biçimini takip etmiyor. İlhamını müzik ve doğadan alan Hussam’ın bireyselliği, eserinin bu kadar popüler olmasının ve sanatseverler tarafından sipariş almasının sebeplerinden biri olarak şimdi de eserleri küresel izleyiciye ulaşıyor.

Kendi üzerindeki ilgiyi değerlendiren Hussam, “Bazıları bana yeni evlerini dekore etmek için, bazıları da çalışmamı ilgi çekici bulduğu için bana ulaşıyor. Çalışmamı takdir ediyorlar ve bana onun hakkında pek çok soru soruyorlar” diye açıklıyor.

Kaynak: Suudi Gazete