Bahreyn’de Kadınları Sevindirecek Yeni Projeler

Bahreyn Krallığı’nın önde gelen bir telekomünikasyon sağlayıcısı olan Zain Bahrain yeni bir kadın güçlendirme girişimi başlattı. Şirket, cinsiyet eşitliğini ve kadınların liderlik becerilerinin geliştirilmesini amaçlıyor.

Girişimin ilk aşaması Zain Tower’da düzenlenen birkaç hükümet temsilcinin, özel kurumun ve seçilmiş kişilerin katılımıyla düzenlenen özel bir törenle açıklandı.

KADIN-ERKEK EŞİTLİĞİ HEDEFLENİYOR

Etkinlik, Bahreyn’nin farklı disiplin ve rollerde öne çıkan yeterliliklerini vurgulayan ilk programını ortaya koydu. Toplumun gelişmesinde kadınlar ve erkekler arasındaki cinsiyet eşitliğinin temel rolünü ve her iki cinsiyetin toplumdaki ilgili varlığının temel etkisini vurgulamayı amaçlıyor.

Zain Bahrain’in İnsan kaynakları müdürü, Dana Buhammas, “Bahreyn’de Eğitim ve İnsan Kaynaklarını Geliştirme Derneği’nin desteğiyle Bahreyn toplumunun haklarını kucaklamaya devam etmekten mutluluk duyuyoruz. Bu adım şirketimizin, kadınların ve erkeklerin işyerlerinde eşit hareket etmeleri, liderlik etmeleri ve başarılı olmaları için şirketimizin bir diğer adımı” diye ekledi.

ARALIK AYINDA BAŞLAYACAK

Toplumda Medya ve Kadın Gelişimi Direktörü Dr Huriye el Diri, yeni girişim çalışmalarının Aralık ayında başlatıldığını ve 2019’un sonuna kadar süreceğini söyledi.

El Diri ayrıca, Bahreyn’deki kadınların zaten ekonomide çok önemli bir rol oynadığını ve bu girişim sayesinde daha fazla fırsat elde edinmelerine ve toplumda daha büyük bir etki yaratmalarına yardımcı olacağını belirtti.

“Program, farklı yaş ve uzmanlıklardan oluşan tüm toplum gruplarını hedef alan sayısız etkinlik ve olayı içerecektir ”dedi.

Kaynak: Trade Arabia