Dubai Dünya Ticaret Merkezi 2018’de Başarısını Sürdürdü

Dubai Dünya Ticaret Merkezi 2018 yılı boyunca başarısını sürdürdü. Gündem hedeflerine ulaştı ve büyük fuarlar dünyanın her yerinden en iyi ziyaretçi, uzman ve profesyonelleri çekmeyi başardı. Merkez, 2018’de, Bazıları Dubai ve bölgede ilk defa düzenlenen 12 konferansa ev sahipliği yaptı. Binlerce katılımcı ve alıcı, Ortadoğu pazarındaki milyarlarca dolarlık yeni fırsatlardan yararlandı.

Dubai Dünya Ticaret Merkezi 2018 yılı boyunca başarısını sürdürdü. Gündem hedeflerine ulaştı ve büyük fuarlar dünyanın her yerinden en iyi ziyaretçi, uzman ve profesyonelleri çekmeyi başardı. Bu kapsamdaki etkinliklerin en önemlilerinden biri ise 38. GITEX TEKNOLOJİ HAFTASI oldu.

Orta Doğu ve Afrika bölgesindeki en cesur teknoloji olayı, bölgesel bir pazara hizmet etmek için bugün bildiğimiz yaşam tarzını değiştirebilecek yeni dijital teknolojilerin geliştiricileriyle ortaklıklar kurmak için eşsiz fırsatlar sundu. Bu etkinlik bölgenin ve dünyanın en büyük etkinliklerinden biri oldu. Etkinliğe 4 bin 500’den fazla uluslararası, bölgesel ve yerel şirket katıldı. 100 ülkeden 100.000’den fazla ziyaretçi katıldı.

 

Dünyanın en büyük yıllık gıda fuarı olan Gulfood Food Show etkinliğine en son ürün ve yenilikleri içeren 5.000’den fazla katılımcı ve 120 ulusal stant katıldı. 1.000’in üzerinde uzman marka ve üreticiler, tedarikçiler, distribütörler ve önde gelen yiyecek ve içecek perakendecileri de dahil olmak üzere 90.000’den fazla ziyaretçinin katılımıyla dünyanın en büyük yıllık Helal fuarı oldu. Etkinlik, 19 salondan ve iki geçici dış mekân sergi salonundan oluşup Dubai Dünya Ticaret Merkezi’ndeki tüm kapalı sergi alanını içeriyordu.

Binlerce katılımcı ve alıcı, Ortadoğu pazarındaki milyarlarca dolarlık yeni fırsatlardan yararlandı. Sergi, katılımcılara muazzam iş ve yatırım fırsatları sunarken, devlet düzeyinde ticaret politikalar ve anlaşmalar da etkinliğin en büyük olaylarından oldu.

Gulfood Manufacturing Exhibition’ın beşincisi sergi tarihinin en son etkinliğiydi. 160 ülkeden katılımın olduğu fuar dünyadaki yiyecek ve içecek endüstrisinin gelişmesi hakkında bilgi edinmek için olağanüstü bir fırsat oldu. Özellikle Afrika ülkelerinden 35.000 ziyaretçinin ilgisini çekti.

Merkez, 2018’de, özellikle Dubai Akıllı Ticaret Ofisi ile işbirliği içinde Dubai Dünya Ticaret Merkezi tarafından düzenlenen Qin Block gelecek teknolojisinin yaklaşık 22 yeni etkinliğe ev sahipliği yaptı. Bazıları Dubai ve bölgede ilk defa düzenlenen 12 konferansa ev sahipliği yaptı.

QUİN BLOCK ZİRVESİ SEKİZBİNDEN FAZLA KATILIMCI ÇEKTİ

Qin Block Zirvesi, 5.000 lider ve teknoloji uzmanının yanı sıra, dünyanın önde gelen yerel ve uluslararası gelişmekte olan şirketlerin yarısını temsil eden 100’den fazla katılımcının da dâhil olduğu 8 binden fazla katılımcının katılımına tanık oldu. Dünyanın önde gelen isimlerini ve öncülerini bir çatı altında topladı. Dubai böylesine büyük çaplı bir gişe rekorları kıran etkinliğe ev sahipliği yapan ilk şehir oldu. Zirvede bu olağanüstü teknolojiye dair derinlemesine görüşler gözden geçirildi.  Zirvenin amacı, 2024 yılına kadar 20 milyar dolara ulaşması beklenen projelere fırsat sağlamaktı.

2018 yılında merkez, konserlerden müzik ve komedi gösterilerine kadar 304.000’den fazla insanın katıldığı 30 etkinliğe ev sahipliği yaptı. Bunlardan en dikkat çekeni 20.000 seyirci tarafından izlenen Disney on Ice gösterisi oldu. Pakistanlı şarkıcı Rahat Ali Han, 3 bin 200 kişi tarafından izlenirken Bollywood yıldızı Shreya Ghoshal, BAE’de ilk kez bin 700 kişinin katıldığı senfoni orkestrasının eşliğinde konser verdi. Tüm Ramazan ayı boyunca İftar ve Sahur’da otantik BAE misafirperverliği ve en iyi Ramazan mutfağını arayan 43.000’den fazla ziyaretçiyi çekti.

Merkezin bu yıl düzenlediği başarılı etkinlikler arasında Orta Doğu Film ve Çizgi Roman sergisi, bölgedeki türünün en büyük etkinliği olarak toplam 45.965 ziyaretçiyi ağırladı.

Şeyh Hamdan bin Muhammed bin Raşid Al Mektum Dubai’yi dünyadaki en aktif şehir yapmak için, Dubai Spor Dünyası etkinliklerini 114 gün uzattı. Bugüne kadarki en uzun etkinlik özelliğini taşıyan Spor Dünyası Etkinlikleri 266.722 spor meraklısına ev sahipliği yaptı.

Tüm bu etkinlikler sırasında ziyaretçilerini rahat ettirip tüm hizmetleri kusursuzca sağlayan Dünya Ticaret Merkezi Al Sa’ada Caddesi’nde çok katlı bir otoparkın açarak ziyaretçilerin araçlarına yaklaşık 7 bin 500 kapasiteli bir otopark inşa etti.

BAE’NİN TEMİZ ENERJİ HEDEFLERİNDE KRİTER OLMAYIN HEDEFLİYOR

Dubai Dünya Ticaret Merkezi, BAE’nin temiz enerji için tüm geliştirme projelerinde ve yenilenebilir enerji çözümlerinin kullanımında bir kriter olmayı hedeflemektedir.  Merkez, 3.000 güneş panelinin de dâhil olduğu Şeyh Rashid Hall’ın çatısına bir solar PV sistemi kurmuştur.

Merkez, müşteri hizmetlerine hizmet verecek nitelikli vatandaşlar almaya devam etti. Müşteri deneyimini geliştirme konusunda uzmanlaşmış bir ekip, çağrı merkezinde veya bilgi merkezlerinde gelen istekleri, soruları ve şikâyetleri takip ederek birinci sınıf hizmet kalitesi sundu.

Dubai Merkez Kıdemli Başkan Yardımcısı Mahir Culfer, sergi ve konferans endüstrisinin kalkınmanın itici gücü olduğunu ve turizm, alışveriş, yeni iş alanları yaratma ve stratejik sektörlerde yatırımları çekmenin Dubai ekonomisinde kilit rol oynadığını belirtti. Dubai ve BAE’yi bölgedeki küresel bir ticaret merkezi olarak geliştirmek gibi hedeflerinin olduğuna vurgu yapan Culfer, birçok önemli sektörde Dubai ekonomisinin çok aktif olduğunu belirtti.

Ekip, showroomların yapımında büyük adımlar attı ve Dubai Ticaret Merkezi şu anda Orta Doğu bölgesindeki en büyük şirketlerden biri haline geldi. İngiltere, İspanya, Mısır’daki Nijerya, Güney Afrika, Kamerun, Fildişi Sahili Zimbabve gibi birçok Afrika ülkesindeki birçok uluslararası etkinlikte 55.000 metrekarelik showroom inşa etti. Uluslararası şirketler özellikle de Expo 2020’ye katılan ülkelere platformlarının düzenlenmesi, oluşturulması ve yönetilmesinden hizmet almak için hazırlandıklarını belirtti.

Dubai Dünya Ticaret Merkezi serbest bölgesi, 2017 yılında 35 yeni şirkete kıyasla 130 yeni şirket açarak önemli bir artışa tanık oldu.

Serbest Bölge İdaresi, bölgede faaliyet gösteren şirketlerin sayısının artmasına, bölgenin itibarının arttırılması, şirketlerin tüm ihtiyaçlarına uygun çeşitli alanlarda yeni tesisler yaratılması ve prosedürlerin kolaylaştırılarak daha esnek hale getirilmesi için değiştirilmesi konularında faaliyet gösteren şirket sayısının artmasına neden olmuştur.

Dubai Dünya Ticaret Merkezi Kurumu tarafından sağlanan lisanslama ücretleri ve vizelerin Temmuz ayında yüzde 50’den yüzde 70’e düşürülmesini içeren teşvikler paketi, küçük ve orta ölçekli işletmeler kategorisindeki birçok şirketi etkiledi.

Kaynak: Emirlik Resmi Haber Ajansı- WAM