Dubai Fıskiyesi İzleyenlere Görsel Şölen Sunuyor

20.10.2018

Burç Halife önünde bulunan ve 30 dönümlük bir alana sahip Dubai Çeşmesi, ziyaretçilerine canlı müzik eşliğinde muhteşem bir görsel deneyim sunuyor.

Emirlik Resmi Haber Ajansı, çeşmenin işleyişine yakından bakmak için yeraltına indi ve Emaar Properties Grup Başkanı Operasyon Direktörü Ahmed Al Falasi, Dubai fıskiyesinin günlük çalışma prensibi hakkında bilgi verdi.

DEVASA DUBAİ FISKİYESİ

Bu tünel ağının göl boyunca devam ettiğini belirten Falasi, Dubai fıskiyesinde gerçekleşen dev sanat eserinin yerin altındaki uzun tüneller ve devasa kontrol odalarından oluştuğunu belirtti.

IFrame

Dubai fıskiyesinin altındaki odalarda 11 adet hava pompası bulunuyor. Dubai fıskiyesinin suyunu, 140 metre yüksekliğe ulaştırabilecek üç tip pompalama gücüne sahip bu makinalar, 45 katlı bir binanın yüksekliğe eşdeğer. 22 bin galon suyun kullanıldığı çeşmede, gösteri esnasında çıkan ışıklar 30 kilometre öteden görülebiliyor.

FISKİYEDEKİ SUYUN GÜVENLİĞİ

Falasi, Dubai Çeşmesi’nin güvenliğini sağlamak için kimyasal maddeye tabi tutulduğunu ve sudan alınan numunelerin akredite laboratuvarlara gönderildikten sonra çeşmeye eklendiğini ifade etti.

DUBAİ FISKİYESİNDE MÜZİKAL ŞÖLEN

Fıskiyenin müzikleri ise, klasik ve modern sanatın geniş yelpazesinden seçilmiş Arapça ve yabancı 55 farklı şarkıdan oluşuyor.

6 bin 608 akkor lambanın kullanıldığı çeşmede 25 renkli ışık da yer alıyor. Tüm bu özellikleriyle Dubai Çeşmesi, dünyanın en popüler eğlence ve turizm mekanlarından biri haline geliyor.

Fıskiye, BAE ve Dubai’nin eşsiz ve çok kültürlü kumaşını yansıtan farklı müzikal seçenekleri sayesinde her hafta yüz binlerce izleyiciyi kendine çekiyor.

WAM