Suudi Arabistan’daki İskambil Turnuvası’nın Ödülü 3 Milyon Lira!

19.10.2018

Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da, “2. İskambil Turnuvası” başladı. 5120 oyuncunun katılacağı yarışmanın para ödülü ise 2 milyon Suudi Riyali (Yaklaşık 3 Milyon TL) olarak belirlendi.

Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da gerçekleştirilen İskambil Turnuvasına katılan Elektronik ve Zihin Sporları Birliği Başkanı Prens Faysal bin Bender bin Sultan, ilk günde katılımcılardan gördüğü olumlu izlenimlerden memnun kaldığını söyleyerek, “Suudi Arabistan İskambil Turnuvasında gördüğüm ruh beni gururlandırdı” dedi.

KRAL SELMAN’IN DESTEKLERİ BÜYÜK

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz ve Veliaht Prens Muhammed bin Selman’ın destekleriyle Suudi sporun büyük ivme kazandığını belirten Spor Birliği Başkanı Bin Sultan, “Turnuva için yapılan erken hazırlıklar mükemmel ötesi sonuçlar bıraktığını” söyledi.

PARA ÖDÜLÜ 2 MİLYON SUUDİ RİYALİ

Suudi basınında yer alan haberlerde, 2. İskambil Turnuvasında ilk dörde girmeyi başaran yarışmacılara toplamda 2 milyon Suudi Riyali para ödülü verileceği öğrenildi. İskambil Turnuvası sonunda dereye giren sporculardan birinciye 1 milyon, ikinciye 500 bin, üçüncüye 300 bin ve son olarak dördüncüye 200 bin Suudi Riyali ödül verilecek.

GEÇTİĞİMİZ AYLARDA 1. İSKAMBİL TURNUVASI DÜZENLENMİŞTİ

Geçtiğimiz aylarda 1. İskambil Turnuvası başkent Riyad’da bulunan Apex Sergi ve Konferans Merkezinde düzenlenmiş ve şampiyonada toplam 4112 sporcu “büyük ödül” için yarışmıştı.

Suudi Arabistan Millî Futbol Takımının oyuncularının katılımıyla gerçekleşen İskambil turnuvası, Arap Futbol Federasyonları Birliği Başkanı ve aynı zamanda Suudi Arabistan Spor İdaresi Başkanı olan Turki Al eş-Şeyh’in girişimiyle Riyad’da düzenlenmişti.