Suudi Arabistan’dan Kasırga Mağduru Yemenlilere Yardım

19.10.2018

 Suudi Arabistan’ın Yemen Büyükelçisi Muhammed Âl-Cabir, Luban Kasırgası’nın vurduğu Yemen için 125 ton temel gıda malzemesi, 100 çadır, bin 500 battaniyenin taşındığı bir yardım konvoyu gönderildiğini belirtti.

İki uçakla Gayda Havaalanı’na gelen Suudi Arabistan Sivil Savunma ekipleri, yanlarındaki 20 tonluk yardımla birlikte kasırgadan en çok etkilenen bölgelere doğru yola çıktılar.

El-Mehra’ya giden ekiplerin gıda ve tıbbi yardım dağıtacağını belirten Âl-i Cabir, ekiplerin ayrıca kasırga sonrası meydana gelen hasarın onarımı ve yolların açılması gibi pek çok faaliyette bulunacaklarına vurgu yaptı.

TONLARCA YARDIM MALZEMESİ GÖNDERİLDİ

Öte yandan Kral Selman Yardım ve İnsani Çalışmalar Merkezi (KSRelief) tarafından önceki gün Luban Kasırgası’nın en çok etkilediği ilçelere havadan yardım sağlandı. KSRelief ayrıca karadan 125 ton temel gıda malzemesi, 100 çadır, bin 500 battaniye ve diğer malzemelerin taşındığı bir yardım konvoyu gönderdi. Suudi Arabistan’ın gönderdiği yardımlar bölgedeki askerler tarafından dağıtılırken, o anlar sosyal medyada paylaşılarak büyük beğeni topladı.

BOZULAN YOLLARIN ONARILMASI BEKLENİYOR

El-Mehra Valisi Racih Bakirayt, Arap Koalisyonu adına Tuğgeneral Ali eş-Şehri liderliğinde kasırganın vurduğu bölgelerde yapılan kurtarma ve tahliye çalışmalarına övgüde bulundu. Bakirayt, yolların açılmasının hemen ardından insanlara en kısa sürede yardımların ulaştırılması konusunda yoğun çaba gösterildiğine dikkat çekti. Yetkililerin sel yüzünden yıkılan yollar ve köprülerin onarım çalışmalarına bir an önce başlamaları çağrısında bulunan Vali Bakirayt, tüm ilgili makamların çalışmalarını artırmaları gerektiğini belirtti.

Kaynak: Şarkul Avsat