“Tantura” Festivali: Binlerce Yıl Önceki Medeniyetleri Gösteren Açık Bir Sergi

Dünyanın en iyi korunan miras alanlarından biri olan El Ula, binlerce yıl öncesine dayanan engin düzlükleri üzerinde tarihi anıtlara sahip ve doğal güzellikler ile çevrilidir. Mayıs ayının 23’üne kadar devam edecek olan festivalin ziyaretçileri, özellikle Nabatalılara ev sahipliği yapmasıyla bilinen “taş” olarak da bilinen “Madain Saleh” gibi çeşitli tarihi mekânların ziyaretine devam edebilecek.

El Ula bölgesindeki, binlerce yıllık tarihi anıtlar ve turistler için cazip bir hedef haline gelen Suudi Arabistan’daki El Ula bölgesi doğal cazibe merkezleri nedeniyle Krallığın önde gelen turizm merkezlerinden birisi.

Dünyanın en iyi korunan miras alanlarından biri olan El Ula, binlerce yıl öncesine dayanan engin genişlikleri üzerinde tarihi anıtlara sahip ve doğal güzellikler ile çevrili. Bölgenin doğasına uyum sağlamak ve sert çöl koşullarıyla mücadelede etmek için farklı tarım teknikleri icat edilmiş.

Mayıs ayının 23’üne kadar devam edecek olan festivalin ziyaretçileri, özellikle Nabatalılara ev sahipliği yapmasıyla bilinen “taş” olarak da bilinen “Madain Saleh” gibi çeşitli tarihi mekânların ziyaretine devam edebilecek.

FİL DAĞI KUM TAŞLARI FESTİVALDE GEZİLECEK ÖNEMLİ YERLER

Festival aynı zamanda, dünyaca ünlü Dadan’da Al-Kharibah’ta keşfedilen “Kara Mezarlıkları” nı ve dar sokakları, tarihi kerpiç evleri ile eski Uludağ kentini tanıma fırsatı da veriyor. Eski zamanların lav akıntılarının oluşturduğu bazaltik kayalar, doğal mucizeler içeren arkeolojik parçalar, taş yapılar, kayalardaki gravürler, Fil Dağı, kum taşları, tarih öncesi çağlara dayanan pek çok mekân festivalde gezilecek yerler arasında.

Bölgede aynı zamanda antik çarşılar baharat pazarları, el sanatları standtları, ışık gösterileri ve konserlere de ev sahipliği yapacak. Festival ziyaretçileri, bölgedeki tarım tarihi hakkında bilgi edinmek için aileleriyle birlikte gezinebiliyorlar.

Tantoura’daki festival, her yıl 22 Aralık tarihine kadar güneşin gölgesinin yılda bir kez ulaştığı yerde, zeminde buna karşılık gelen işarete ulaştığı zaman duyurulurdu ve daha sonra El Ula’nın insanlarını bir araya getiren şenlikli bir kutlama başlardı.

Kaynak: Suudi Arabistan Resmi Haber Ajansı-SPA