BAE Moğolistan’da Sel Mağdurlarını Destekliyor

Moğolistan’daki BAE Büyükelçiliği ile işbirliği ve koordinasyon içinde hareket eden Zayid Bin Sultan Al Nehyan İnsani Yardım Vakfı sel felaketi mağdurlarına çeşitli konularda insani yardım sağladı. Vakıf, dünyanın pek çok ülkesindeki doğal ve sosyal felaket mağdurlarına ve yeniden yapılanma projelerinin uygulanmasına yardım sağlıyor.

Zayid Bin Sultan Al Nehyan İnsani Yardım Vakfı, bu yıl Temmuz ayında Moğolistan’daki Olegi eyaletinde yaşanan su taşkınları sonrası doğal afet mağduru olan insanlara yardım elini uzattı. Moğolistan’daki BAE Büyükelçiliği ile işbirliği ve koordinasyon içinde hareket eden yardım vakfı çeşitli konularda insani yardım sağladı.

BAE Dünyanın Her Yerinde Yardıma İhtiyacı Olanların Yanında Olma Çabasında

1992 yılında kuruluşundan bu yana, Vakıf yıllık bütçe tahsisi yoluyla yardım malzemesi sağlama programı başlattı. Bu fonlar, yurt dışında yardım programları yürüten kurumlara ve Devletin yardım politikaları ve yönergeleri doğrultusunda harekete eden kurumlara bağışta bulunuyor. Acil ve kriz durumlarında bu kurumların programlarını destekliyor.

Vakıf yardımlaşma alanındaki insani rolünü, Şeyh Zayid bin Sultan Al Nehyan’ın belirlediği temel amaçlardan biri olarak kabul ediyor. Kıtlık, deprem, sel ve fırtına gibi doğal ve sosyal felaketlerden etkilenen yardım kurumlarına katkıda bulunmak ve potansiyellerini ve rezervlerini yükselterek çabalarını desteklemek amaçlanıyor.

Moğolistan’ın Olegi Eyaletinde Yaşanan Su Taşkınları İnsanları Mağdur Etti

Vakıf, dünyanın pek çok ülkesindeki doğal ve sosyal felaket mağdurlarına ve yeniden yapılanma projelerinin uygulanmasına yardım sağlıyor. Kurulduğu günden bu yana, iki milyar dirhem değerinde 166’dan fazla ülkede çok sayıda proje ve program uyguladı.

Kaynak: Al İttihat