Yenilenmiş Abu Dabi Otobüs Güzergâhları Daha Hızlı

Abu Dabi’deki halk otobüsü taşımacılığı sistemi, ‘Ekspres Otobüs’ hizmetlerinin, yeni otobüs numaralarının ve daha az durak ile daha fazla varış noktasına ulaşmak için rotalarını büyük bir revizyondan geçirdi.Bütün bunlar herkes için seyahati çok daha hızlı hale getirecek

Abu Dabi’ye seyahat edenler topluma karışmak yerel halkı tanımak için kimi zaman halk otobüslerini kullanıyor. Bu otobüsler metro ve deniz ulaşımı ile birlikte şehir içi ulaşımda önemli bir yer tutuyor. Bunlara binmek ve otobüslerle ulaşılan yerler gitmek için ise otobüs tarifelerini bilmek gerekiyor. İşte Abu Dabi Belediyesi Ulaşım Dairesi yeni yıl ile birlikte hizmete soktuğu yeni ekspres otobüs hatları ile şehir içi ulaşım hatlarında değişikliklere gitti. Abu Dabiye yolculuk yapacaksanız bu yeni gelişmeyi bilmek size fayda sağlayacaktır.

Abu Dabi’deki halk otobüsü taşımacılığı sistemi, ‘Ekspres Otobüs’ hizmetlerinin, yeni otobüs numaralarının ve daha az durak ile daha fazla varış noktasına ulaşmak için rotalarını büyük bir revizyondan geçti.

Bu haftadan itibaren, Ulaştırma Dairesi (Depertament of Transport-DoT) ‘Ekspres Otobüsler’de değişiklik yapıldığını belirtti. Express Otobüsleri’ X2 ve X3’ü başlattı (her ikisi de Al Khalidiyah’dan kalkacak) X4 ve X5 (Al Zahiyah, Corniche Hastanesi’nden) Al Maqta Bus Interchange’e gidecek. X2 ve X3, Şeyh Rashid Bin Saeed Al Mektum Yolu (Havaalanı Yolu) üzerinde çalışırken, X4 ve X5, Sultan Bin Zayed Caddesi (Muroor Yolu) güzergâhını izleyecek.  Bu Dört otobüsün de Al Maqta Bus Interchange’te ilk duraktan son durağa kadar 14 ila 16 durağı var.

YENİ OTOBÜSLER 24 SAAT BOYUNCA HİZMET VERECEK

Artık El Marina’dan El Reem North’a kadar çalışacak olan Caddesi üzerinden 011 ve 071 no’lu iki otobüs var. 052 numaralı otobüs, rotadaki bazı değişikliklerle 022’nolu otobüsün güzergâhı ile değiştirildi. 022 no’lu otobüs El Halidiye’den başlayacak ve son durağı olan Al Maqta Çarşısına ulaşmak için Havaalanı Yolu’nu kullanacak. El Muşrif ‘in ara caddelerine girmeye 044 no’lu gibi otobüslerinde rotalarında ufak değişiklikler var. Tüm bu değişiklikler seyahat süresini kısalttı

022, 065 ve 067 dışında (her ikisi de El Reem’den El Marina’ya gidiyor) diğer bütün otobüsler 24 saat hizmet verecek ve 30 dakikalık aralıklarla çalışıyor olacaklar.

Otobüs Sürücüleri ve DoT personeli, insanların yeni rotalara ve numaralara alışmasının birkaç gün veya hafta alacağını söyledi. “Yeni zaman çizelgesini anlamak saatlerimi aldı. İnsanların birkaç gün boyunca kafaları karıştırabilir, ancak otobüs duraklarındaki panolar yeni numaralarla değiştiğinde, belli bir netlik seviyesi olacaktır. Bütün bunlar herkes için seyahati çok daha hızlı hale getirecek” dediler.

Kaynak: Khaleej Time