BAE, Hayvan Haklarına Yönelik Yasal Düzenlemeler Yaptı

BAE’de yapılan hayvan haklarına yönelik yasalarda düzenlemelere gidildi. Buna göre işkence yapmak, sokağa terk etmek, çeşitli ilaçlarla büyütmeye çalışmak suç sayılacak.

İklim Değişikliği ve Çevre Bakanlığı (MOCCAE) hayvan refahı ile ilgili yeni bir federal kanun için yürütme düzenlemeleri yaptı.

Yürütme düzenlemeleri, hayvan sahiplerinin sorumluluklarını, hayvan tesislerinin sağlık ve teknik standartları, hayvanların beslenme koşullarını ve hayvanları sahiplenme ve taşıma ile ilgili yönergeleri belirten dokuz maddeden oluşuyor.

HAYVANLARI EĞLENCE SEKTÖRÜNDE KULLANMAK SUÇ

Kanun, hayvanları “sanat ve eğlence performanslarında, şakalarda veya hayvan savaşlarında doğalarına aykırı” bir şekilde kullanmayı da suç olarak nitelendirecek.

Sürdürülebilir Topluluklar Sektör Sekreter Yardımcısı ve MOCCAE’de Gıda Çeşitliliği Sektör Sekreter Yardımcısı Vekili Saif Muhammed el Şara, “BAE İslam inancımız ve kültürümüzde önemli bir değeri olan hayvan refahına büyük önem veriyor ” dedi.

SOKAĞA TERK ETMEK YERİNE İLGİLİ MAKAMA TESLİM ETMELİ

Yönetmeliklerin ikinci maddesi ise “Sahipleri artık hayvanları barındırmak, korumak istemiyorlarsa, onları ilgili makamlara teslim etmeleri gerekir. Hayvan sahiplerinin ayrıca hayvanlara bakmak için yeterli sayıda nitelikli personel almaları ve hayvanları sağlıklı tutmak için uygun barınak, yem ve uzman veteriner bakımı sağlamaları gerekiyor. Ayrıca, hayvanların genetik soylarını, beslenmelerini, sağlık kayıtlarını, üretkenlikleri ve günlük rutin kayıtlarını tutmaları gerekiyor.”

Madde, hayvanların yeterli beslenmesini sağlayamamak, istirahat etmek ve barınak sağlamak, hayvanlara fiziksel olarak zarar vermek ya da hayvanı cezalandırmak gibi davranışların yasalarca cezalandırılacak hayvan işkencesi olduğunu belirtiyor.

İŞKENCE VE YASA DIŞI İLAÇLAR YASAK

Aynı madde, hayvanlara yaşlarını ve sağlık durumlarını göz önünde bulundurmadan çok çalıştırma durumunda da geçerlidir. Hayvan sahipleri ayrıca, insancıl katliam kurallarına uymayı ihmal ettikleri takdirde yasalara aykırı sayılırlar.

Ayrıca, hayvanlara büyümeyi teşvik eden ilaçlar ve steroidler vermeleri veya yemlerine yasadışı katkılar eklemeleri yasaklandı.

Üçüncü madde, hayvanlara dokunmada elektroşok cihazlarının (sığır ürünleri) ve keskin aletlerin kullanılmasını yasaklarken, dördüncü madde, ahırlar, kafesler ve ahırlar için sağlık ve teknik standartları tanımlayarak, hayvanlar için güvenli, steril ve yeterli olmaları gerektiğini belirtiyor.

Kaynak: Emirlik haber ajansı WAM